Πώς να συμπεριφερθείς σε ένα επίσημο γεύμα

Πέντε πράγματα που πρέπει να λάβεις οπωσδήποτε υπόψη αν θέλεις να ξεχωρίσεις για τους τρόπους σου...

Δε λέμε, καλό το σμιλεμένο κορμί, το απαράμιλλο στυλ, η άρτια γνώση των κανόνων του φλερτ με το αντίθετο φύλο και οι «μαραθώνιες επιδόσεις» στο κρεβάτι, στην πραγματικότητα, όμως, η λεπτομέρεια εκείνη που ξεχωρίζει όσο καμία έναν άντρα από τα αγόρια δεν είναι άλλη από το αν και κατά πόσο αυτός γνωρίζει να συμπεριφέρεται σωστά, με «τρόπους» αν προτιμάς, σε κάποιες
πολύ συγκεκριμένες, «λεπτές» καταστάσεις... Όπως, για παράδειγμα, σε κάποιο επίσημο γεύμα.
Ιδού λοιπόν πέντε γρήγορα πράγματα που πρέπει να λάβεις οπωσδήποτε υπόψη αν τυχόν βρεθείς «μπλεγμένος» σε κάποια ανάλογη κοινωνική περίσταση και θέλεις να κερδίσεις άκοπα τις εντυπώσεις...
Εν αρχή ην η πετσέταΑφού καθίσεις στη θέση σου, πάρε την πετσέτα σου από το πιάτο σου και άπλωσέ την πάνω στα πόδια σου. Λάβε ακόμη υπόψη ότι αν τυχόν χρειαστεί να σηκωθείς από το τραπέζι κατά τη διάρκεια του γεύματος (για να πας τουαλέτα, φερ' ειπείν), την πετσέτα την αφήσεις πάνω στην καρέκλα σου και όχι δίπλα στο πιάτο σου.
Πρόσεξε πώς κάθεσαιΠροσπάθησε να καθίσεις σε τέτοια απόσταση από το τραπέζι ώστε οι πήχεις σου να παραμένουν ευθυγραμμισμένοι με αυτό όποτε λυγίζεις τους αγκώνες σου -αγκώνες τους οποίους, μιας και το έφερε η κουβέντα, δε θα πρέπει να ακουμπάς ποτέ (μα ποτέ!) πάνω στην επιφάνεια που έχουν σερβιριστεί τα πιάτα.
Επιπλέον, προσπάθησε ενώ κάθεσαι να διατηρείς ίσια την πλάτη σου και, όταν δεν χρησιμοποιείς τα χέρια σου για να φας, να τα ακουμπάς πάνω στα πόδια σου.
Περιμένοντας το φαγητόΑπλά και κατανοητά, δεν ξεκινάς ποτέ να τρως αν δεν έχουν σερβιριστεί όλοι στο τραπέζι, εκτός, φυσικά, κι αν σου δώσει σχετική άδεια ο οικοδεσπότης ή έστω αυτός που σε έχει βγάλει έξω για φαγητό (αν μιλάμε για γεύμα σε εστιατόριο). Επίσης, πριν αρχίσεις να τρως, καλό θα ήταν προηγουμένως να έχεις ρωτήσει τους συνδαιτύμονές σου αν θα ήθελαν κάτι ακόμη από εσένα -όχι το κορμί σου, προφανώς, αλλά το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί κοκ.
Καθώς τρωςΠροσπάθησε να μην πέσεις με τα μούτρα στο φαΐ -στην τελική ανάλυση, αν θέλεις να φας κάτι στα γρήγορα, υπάρχουν τα σουβλατζίδικα και τα φαστ φουντ- αλλά και να «κοινωνικοποιηθείς» επαρκώς με τους υπολοίπους παρευρισκόμενους στο τραπέζι. Πρόσεξε μόνο να μην μιλάς ενώ μασάς: εκτός από το ότι ρισκάρεις να πεταχτεί από την «καταβόθρα» σου κάποιο σαλιωμένο κομμάτι τροφής, υποθέτουμε ότι κανένας από τους ομοτράπεζούς σου δεν ενδιαφέρεται να δει πόσο όμορφα «δένει» χρωματικά το βαθύ κόκκινο της ντομάτας με το απέριττο λευκό της φέτας μέσα στο στόμα σου.
Αφού ολοκληρώσεις το γεύμα σουΤοποθέτησε το μαχαίρι και το πιρούνι σου σε παράλληλη θέση μέσα στο πιάτο σου και με το ένα να ακουμπά ελαφρά το άλλο -με τη συγκεκριμένη κίνηση, ουσιαστικά κάνεις «σινιάλο» στον σερβιτόρο ότι μπορεί πλέον να έρθει για να καθαρίσει το τραπέζι μπροστά σου.Τέλος, μην παραλείψεις να δώσεις συγχαρητήρια στον σεφ, πολύ δε περισσότερο αν το γεύμα που μόλις απόλαυσες ήταν σε κάποιο σπίτι και ο οικοδεσπότης σου είχε ασχοληθεί προσωπικά με την παρασκευή του.
Και για να σου φύγει η απορία, ναι, αυτό το τελευταίο οφείλεις να το κάνεις ακόμη και αν το φαγητό δεν ήταν ακριβώς της αρεσκείας σου....
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα