Πώς να κυκλοφορείς "ακάλτσωτος" χωρίς να χάσεις το στυλ σου

Το καλοκαίρι κρατάει ακόμη, έχεις δει δεκάδες άλλους να κυκλοφορούν έτσι και σκέφτεσαι λοιπόν να το δοκιμάσεις κι εσύ...

Ωστόσο, το να κυκλοφορείς «ακάλτσωτος» δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Η επιτυχία του εγχειρήματος κρύβεται στις παρακάτω λεπτομέρειες.

Διάλεξε παντελόνια με στενά μπατζάκια
Ιδανικά, με μια περιφέρεια του δεν είναι λιγότερο από 33 και όχι μεγαλύτερη από 38 εκατοστά. Αν και κάποια στιγμή πριν δύο χρόνια o Kim Jones έβαλε μοντέλα
με φαρδιά παντελόνια και σούπερ wide μπατζάκια χωρίς κάλτσες στην πασαρέλα της Louis Vuitton, υπάρχουν πολύ λίγοι από εμάς που μπορούν πραγματικά να υποστηρίξουν τέτοιο look. Είναι προτιμότερο λοιπόν να παίξεις στα σίγουρα και να ποντάρεις στα «στενά».

Μείνε μακριά από τα παντελόνια-καρότο
Τα παντελόνια-καρότο (φαρδιά γύρω από την περιφέρεια και πολύ στενά στα μπατζάκια γύρω απ' τους ατραγάλους) ήταν μάλλον γελοία όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά. Τώρα, απλά κάνουν όσους τα φορούν να μοιάζουν με αγρότες στο μεσαίωνα. Τα ελαστικά στενά μπατζάκια τους μπορεί να φαίνονται ιδανικά στο να αναδεικνύουν τους γυμνούς σου αστραγάλους, στην πραγματικότητα όμως το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό. Με λίγα λόγια, ξέχνα το.

Εμπνεύσου από τους Ιταλούς
Το παντελόνι που εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα είναι ένα chino με στενή γραμμή: «κάθεται» ιδανικά στην περιφέρειά σου (δεν είναι δηλαδή ούτε φαρδύ ούτε στενό), αρχίζει να στενεύει στο ύψος του μηρού και τελειώνει με ένα στενό κλείσιμο στα μπατζάκια. Πρόκειται για ένα «κόψιμο» που προτιμούν ιδιαίερα οι κομψοί Μιλανέζοι. Το μπατζάκι σου θα πρέπει να «κάθεται» 5 περίπου εκατοστά από το τελείωμα του παπουτσιού, εκθέτοντας την έναρξη του αστραγάλου. Εάν είναι πιο ψηλά θα σε περάσουν για ποδηλάτη.

Διάλεξε τα σωστά παπούτσια
Τα ιδανικά παπούτσια για να αποφύγεις τις κάλτσες είναι τα loafers. Ακόμη κι αν δεν θεωρούνται «καλά» παπούτσια εάν συνδυαστούν με ένα καλό παντελόνι κι έναν ηλιοκαμένο αστράγαλο δίνουν κορυφαίο αποτέλεσμα. Για το γραφείο διάλεξε ένα ζευγάρι λεπτόσολα derbies, για το Σαββατοκύριακο penny loafers ή horsebit (εκείνα με την αγράφα που μοιάζει με χαλινάρι στο κουντεπιέ) και για τις διακοπές η σίγουρη επιλογή είναι ένα ζευγάρι car shoes ή σουέτ εσπαντρίγιες.

Ρίξε λίγο μαύρισμα
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το θέαμα ενός λευκού, τριχωτού ποδιού που ξεπετάγεται μέσα από ένα θεόστενο παντελόνι και χώνεται και σε ένα παπούτσι που φαίνεται μικρό. Πριν βγεις ακάλτσωτος λοιπόν φρόντισε τουλάχιστον να έχει απαλλάξει το δέρμα σου από το άσπρο του χειμώνα. Εκτός κι αν θέλεις να μοιάζεις με συνταξιούχο στα Καμένα Βούρλα.

Στην πραγματικότητα μην είσαι «ακάλτσωτος»
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ιδρωμένη, υγρή αίσθηση στα πόδια που προκαλείται έπειτα από μια μέρα περπατημα με γυμνά πόδια μέσα σ' ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια. Η μυρωδιά δε δεν ξεχνιέται με τίποτα. Η λύση; Η αόρατη κάλτσα. Αγόρασε ένα ζευγάρι. Αγόρασε τρία καλύτερα.

Επένδυσε σε μερικά «βοηθήματα»
Εάν προτίθεσαι να μη βάλεις κάλτσα στο πόδι σου όλο το καλοκαίρι, θα ήταν σοφό να προμηθευτείς μερικά εφεδρικά προϊόντα. Ένα αλουστράριστο καλαπόδι από ξύλο κέδρου όχι μόνο θα κρατήσει τα παπούτσια σου στη σωστή τους φόρμα αλλά θα απορροφήσει την υγρασία του ιδρώτα, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων και θα αποσμήσει το εσωτερικό τους. Επίσης ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι ποδιών κατά της εφίδρωσης θα βοηθήσει επίσης να «χτυπήσεις» από κάθε δυσάρεστο θέμα στην πηγή του. Τέλος, μια παραδοσιακή συνταγή κατά του ιδρώτα είναι το ταλκ. Μπορεί τα πόδια σου να μοιάζουν σαν να τα βούτηξες σε αλεύρι αλλά -πίστεψέ μας- δουλεύει.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα