Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους του τοκετού με φυσικούς τρόπους

Ο τοκετός είναι μια εργασία που εκτελείται από ένα πολύ ισχυρό όργανο. Επειδή ο μυς της μήτρας είναι λείος, όπως και της καρδιάς, η...
αίσθηση που έχετε γι’αυτόν προέρχεται από τα νεύρα και τους υπόλοιπους μυς που τον περιβάλλουν.

Η εμπειρία του πόνου δείχνει πως το σώμα έχει ανάγκη από οξυγόνο και τροφή. Όπως ακριβώς αναγκάζεστε να αλλάξετε ρυθμούς σε κάποια έντονη δραστηριότητα τη στιγμή που νιώσετε καταπονημένοι, έτσι και ο πόνος είναι το σινάλιο να αλλάξετε τρόπο αναπνοής, να χαλαρώσετε τους μυς για να βοηθήσετε τη λειτουργία της μήτρας. Αν δεν είστε προετοιμασμένη για τον τοκετό, ο φόβος του αγνώστου μπορεί να σας δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα. Ο φόβος αυξάνει τα επίπεδα άγχους που καταλήγουν σε πόνο.
Προσπαθήστε λοιπόν να μη βασίζεστε αποκλειστικά στους ιατρικούς τρόπους υποστήριξης για να ανταπεξέλθετε στο δύσκολο στάδιο τω ωδίνων.
Στάσεις
Δοκιμάστε διάφορες στάσεις για να δείτε ποια είναι άνετη για σας. Προσπαθείστε να στηριχθείτε σε κάποιο τοίχο ή πίσω από τον συνοδό σας. Καθίστε σε μια καρέκλα ανάποδα, κοιτάζοντας την πλάτη σας γονατίστε μπροστά σε μια στοίβα από μαξιλάρια ή γονατίστε σχηματίζοντας ορθή γωνία με το σώμα και τα πόδια σας, μια στάση καλή για την πλάτη. Άλλες φορές μπορεί να ανακουφίζεστε όταν ξαπλώνετε. Η εναλλαγή θέσεων καθοδηγεί το μωρό μέσα από την κοιλότητα του υπογαστρίου και της λεκάνης.
Αναπνοές
Η καλή παροχή οξυγόνου είναι σημαντική για κάθε εργασία και ο τοκετός δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι μύες που δεν οξυγονώνονται παράγουν γαλακτικό οξύ, η συσσώρευση του οποίου προκαλεί πόνο. Επομένως, η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητο συστατικό ενός επιτυχημένου τοκετού
Μαλάξεις
Το μασάζ και τα ελαφρά χτυπήματα στους μυς βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης. Η χαλάρωση αυξάνει με τη σειρά της την κυκλοφορία του αίματος στους μυς και την καλύτερη οξυγόνωσή τους. Οι μαλάξεις μεταξύ των συσπάσεων προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση που θα σας φτιάξει τη διάθεση ενώ παράλληλα αποσπούν την προσοχή σας από τον πόνο.
Τεχνικές χαλάρωσης
Η χαλάρωση είναι η αυτόματη αντίδραση του σώματος σε κάθε αγχογόνο παράγοντα. Ωστόσο, το στρες δυσχεραίνει τη διαδικασία του τοκετού γιατί προκαλεί περιττή ένταση στους μυς και σπατάλη ενέργειας. Μεταφέρει, επίσης το αίμα στον εγκέφαλο και την καρδιά και το απομακρύνει από τη μήτρα.
Είναι σημαντικό να μάθετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης πριν από τον τοκετό. Αν κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει την ώρα των ωδίνων, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε επίσης. Αν γνωρίζετε ότι τα έντονα συναισθήματα που βιώνετε είναι φυσιολογικά, αυτό θα βοηθήσει το μυαλό σας να χαλαρώσει και το σώμα σας να αποβάλει την ένταση.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα