Πως μια ομάδα στρατιωτικών «Νίκησαν την Κρίση» …ανήμερα της Γιορτής του Πατροκοσμά!

Μια Ομάδα Αποστράτων Αξιωματικών με μεράκι, ενθουσιασμό και πολλή αγάπη για τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας, που...
αποδεικνύουν καθημερινά τους Ισχυρούς δεσμούς που έχει η Πατρίδα μας με την Εκκλησία για τούτη εδώ την πελεκημένη Πέτρα στη απεραντοσύνη του Σύμπαντος!

Κατάφεραν μόνο με την προσωπική τους εργασία και βάζοντας ο καθένας από αυτούς την δική του εμπειρία που απλόχερα τους έδωσε η Πατρίδα το πέρασμα τους από το Στράτευμα και με την βοήθεια ενός Καλόγερα, στο τόπο που στάθηκε και μίλησε ο Πατροκοσμάς ,κατάφεραν να σηκώσουν ξανά τα Λάβαρα της Ορθοδοξίας και να αναστήσουν
ένα Μοναστήρι, σε τόπο Ιστορικό και Ποτισμένο με το αίμα των Χριστιανών του Χωριού που έσφαξαν κατά εκατοντάδες οι Τούρκοι!

Ο Αξιωματικός Ακράτος Κωνσταντίνος που έδωσε ξανά ζωή σε άχρηστο κινητό μαγειρείο του Στρατού και το Μοναστήρι μπόρεσε να ταΐσει εκατοντάδες Προσκυνητές !

Ανηφορίζοντας απο το χωριό Αύρα του Δήμου Καλαμπάκας προς τα Ορεινά και μέσα απο στενούς δρόμους φτάνεις σε ένα μέρος που στέκει μια Εκκλησία και δίπλα δύο κελιά …Μονάχο ξεχασμένο στο Πλάτωμα ,με την παρουσία του Θεού και ενός Μοναχού ,ενός Καλόγερα ,φερμένο σαν από άλλα χρόνια, κουβαλώντας άλλα σημάδια !

Σήμερα ανήμερα της Εορτής του Πατροκοσμά το Μοναστήρι Πανηγυρίζει και Η Ομάδα των Αποστράτων Αξιωματικών ξενύχτησε στο Μοναστήρι στήνοντας σκηνές και ετοιμάζοντας τα απαιτούμενα για την Ευλογία του Αγίου ,όπως έλεγαν !

Αφού σε ανύποπτο χρόνο κατάφεραν και ανακατασκεύασαν ένα Κινητό Μαγειρείο του Στρατού ,Ο επιστρατευμένος Μάγειρας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τσέλιος Αθανάσιος (φώτο) που τελούσε εν αδεία παρακαλώ,παρασκεύασε την Πατροπαράδοτη Ελληνική Φασολάδα για Ευλογία να φάνε άπαντες οι Προσκυνητές ,οι Τοπικές Εκκλησιαστικές Αρχές αλλά και οι Τοπικοί Άρχοντες !

Το Παρόν έδωσε και ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Λιάκος έκπληκτος για την παρουσία της Φωτογραφικής Μηχανής και …

..Αφού επιθεώρησε την Παρασκευή του Συσσιτίου έδωσε τα εύσημα στους Αποστράτους Αξιωματικούς και στον πάντα χαμογελαστό και ευγενέστατο ΣΕΦ της Σχολής !

Τα εύσημα του Διοικητού της Σχολής των Μονίμων Υπαξιωματικών …Μετά και την επιθεώρηση !Ο Τεχνικός Αξιωματικός που ανακατασκεύασε το Κινητό Μαγειρείο…Εξηγεί στον κ.Ταξίαρχος την πατέντα με τα Inox !

Απο κοντά και ο Πρόεδρος του Δ.Δ της Αύρας να μεταφέρει και αυτός με το Αγροτικό του αυτοκίνητο καζάνια που οι γυναίκες του Χωριού παρασκεύασαν και αυτές Φασολάδα και την Μοίρασαν στους Προσκυνητές που έφτασαν ακόμη και απο την Μακεδονία!

Αεικίνητος ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Τρικάλων (φώτο) είχε το Γενικό Πρόσταγμα με το Επιτελείο του το Δ.Σ να έχει τέτοια Οργάνωση στην συσκευασία και στην Διανομή του Φαγητού που θα την ζήλευαν και οι καλύτεροι Επαγγελματίες !

Oι Αξιωματικοί του Τ.Σ της ΕΑΑΣ Τρικάλων επί το έργον της Συσκευασίας και της Διανομής του Φαγητού , με άψογο τρόπο!

Συγκινημένος ο Δεσπότης Σταγών και Μετεώρων τους Ευχαρίστησε όλους απο Καρδιάς ,ενώ ο Μοναδικός Μοναχός της Μονής και Ηγούμενος δεν έκρυψε την συγκίνηση του !

Το Ταπεινό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αύρας ,αγκαλιάστηκε από όλους τους Κατοίκους της Περιοχής και υιοθετήθηκε απο το Παράρτημα των Αποστράτων Αξιωματικών του νομού Τρικάλων ,που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι τίποτα δεν μπορεί να σβήσει αυτή η Φλόγα της Πίστης στο Θεό και την Πατρίδα ,που καίει στα στήθη των Ελλήνων !

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την Παρουσία στο Μοναστήρι Ανθρώπων που δεν πέρναγαν ούτε έξω από Εκκλησία ,να προσφέρουν όλοι μαζί σε μια συντονισμένη προσπάθεια Αγάπης !

Ο Ηγούμενος της Μονής στην Ομιλία του εκτός των Άλλων ανέφερε ….Όραμα μου είναι να σταθώ εδώ ,ώστε να μην περάσει από εδώ κανείς άνθρωπος και να μείνει Πεινασμένος !

Ευλογία Θεού είστε βρε παιδιά ακούστηκε να λέει ένας Γεράκος όταν κάποιος Αξιωματικός του έβαλε μια τσάντα με φαγητό στο χέρι για την άρρωστη και ανήμπορη να φτάσει στο Μοναστήρι γυναίκα του !

Τα δάκρυα του Αξιωματικού έκαναν πολλούς να σκύψουν το κεφάλι …Κανείς δεν μας έδωσε πληροφορίες πως τα τρόφιμα και το νερό πληρώθηκαν, που προσφέρθηκαν σε όλους τους Πιστούς και Μη επισκέπτες της Μονής και έχει και αυτό την σημασία του!

Να επισημάνουμε και την προσφορά του Γραμματέα του Τ.Σ της ΕΑΑΣ Τρικάλων που έκοψε και μετέφερε τόνους ξύλα για τις ανάγκες του Χειμώνα της Μονής !

Στο Αρντοναρίκη της Μονής ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων γεύτηκε τη φιλοξενία της Μονής μαζί με τον Διοικητή τη ΣΜΥ και έδωσε και αυτός τα εύσημα στην Ομάδα των Αξιωματικών.

Εμείς από πλευρά μας είμαστε εδώ να προβάλουμε τέτοιες Προσπάθειες που δείχνει την Μεγαλοσύνη του Έλληνα Αξιωματικού και του Έλληνα Πατριώτη της Υπαίθρου !

Ο Αντιπρόεδρος του Τ.Σ της ΕΑΑΣ Αντισυνταγματάρχης Γιώτης Παναγιώτης επι το έργον και της αποκομιδής των Σκουπιδιών …Τι να έχεις να πεις για τέτοιους ανθρώπους ,παρά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Για την Ιστορία και μόνο να αναφέρουμε την Ομάδα των Αξιωματικών που δούλεψαν και νίκησαν την Κρίση έστω και για μια Ημέρα …Ανήμερα της Γιορτής του Πατροκοσμά !

Υπολοχαγός ε.α Στέφος Ευάγγελος Πρόεδρος του του Τ.Σ της ΕΑΑΣ

Αντισυνταγματάρχης ε,α Γίώτης Παναγιώτης Αντιπρόεδρος του Τ.Σ της ΕΑΑΣ

Ταγματάρχης ε.α Μέρμηγκας Γεώργιος Γραμματέας του Τ.Σ της ΕΑΑΣ

Αντισυνταγματάρχης ε.α Ακράτος Κωσταντίνος Ο Τεχνικός Αξιωματικός !!

Ταγματάρχης Μαχιός Νικόλαος που μαζί με τον ΜΥ Τσέλιο Αθανάσιο είχαν την ευθύνη της Παρασκευής του Φαγητού !

Τα ονόματα τους γράφτηκαν στην Αγία Τράπεζα της Μονής.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα