Πώς λεγόταν ο χάνος της Κίνας που έκοβε τη γλώσσα των μανδαρίνων του;

του Παναγιώτη Τελεβάντου

Πώς λεγόταν, πατέρες και αδελφοί, ο Χάνος της Κίνας, που έκοβε τη γλώσσα των μανδαρίνων του όταν έλεγαν ανοησίες; Θα είχε να επιτελέσει πολυσήμαντο και επίμοχθο έργο στην Ιεραρχία της Εκκλησίας μας.
Ακούστε τα “κουφά”, που εξεστόμισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος (Κυπριακής καταγωγής παρακαλώ! Για να αντιληφθείτε πόσο μυαλό έχουμε εμείς οι Κυπραίοι!).

ΟΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΟΥ

Αναφέρει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”. “Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.
Μακάριος αναφέρθηκε στη δεκαετή αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σύρου, τονίζοντας ότι «είναι δύσκολο να σκιαγραφήσει κανείς με λόγια απλά, την προσωπικότητα του Αγίου Σύρου, αλλά και το μεγάλο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια».
Επίσης ο κ. Μακάριος, απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Μητροπολίτη Δωροθέου, τονίζοντας ότι
«Πρώτον η αρχοντιά σας!
Δεύτερον είστε αεικίνητος, είναι γνωστό ότι δεν κάθεστε ποτέ, διότι καθημερινά διακονείτε το ευσεβή λαό, από την μεγαλύτερη Εκκλησία μέχρι το μικρότερο εκκλησάκι.
Τρίτον είστε τελειομανής!
Τέταρτον είστε άριστος κήρυκας, αφού είναι γνωστό ότι διακονείτε επαξίως τον άμβωνα όπου και εάν βρεθείτε. Πέμπτον, είστε γνώστης των εκκλησιαστικών, πνευματικών, πολιτιστικών και πολιτικών θεμάτων.
Έκτον, είστε καλός ιερουργός.
Έβδομον, είστε καλός χειριστής των διοικητικών θεμάτων. Όγδοον, είστε καλός και γνήσιος φίλος.
Έννατον, είστε ταχύς και άμεσος στην επίλυση όλων των προβλημάτων.
Τέλος, δέκατον εάν συνοψίσουμε όλα τα προηγούμενα είστε ένας καλός και χαρισματικός ποιμένας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.
Κλείνοντας ο κ. Μακάριος, επεσήμανε: «Ο Άγιος Σύρου έχει όνειρο και όραμα, είστε τυχεροί που είναι ο Επίσκοπος Σας! Ο κ. Δωρόθεος είναι για εσάς ένα δώρο Θεού».

ΑΠΟΡΙΕΣ

Χρειαζόμαστε μια διευκρίνιση από τον Αγιο Σιδηροκάστρου. Τα λόγια αυτά τα είπατε για τον Αγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, τον Μέγα Βασίλειο ή για τον Σεβασμιότατο Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄(Πολυκανδριώτη);

Αν τα είπατε για τον Ιερό Χρυσόστομο ή το Μέγα Βασίλειο έχουν νόημα, αν όμως τα είπατε για τον γνωστό δημοσιοσχεσίτη Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, πρέπει να αντιληφθείτε ότι μόνον ένα πράγμα κατορθώσατε! Να γίνετε καταγέλαστος.

Σεβασμιότατε κ. Μακάριε! Ο κόσμος δεν έχει βάλει, ξέρετε, υποθήκη το μυαλό του, γι’ αυτό όταν κάποιος εξαντλεί - όπως εσείς - τα απόθεματά του σε γλοιώδεις κολακείες προς ένα επίσκοπο, όπως τον Αγιο Σύρου, χάνει παντελώς την όποια αξιοπιστία του.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

Ο Αγιος Σύρου - όπως γνωρίζουν και οι πέτρες - είναι ένας “μοντέρνος” επίσκοπος με ψαλιδισμένα γένια, ο οποίος - συν τοις άλλοις - είχε τη φαιδρότητά - άμα τη εκλογή του - να κάνει ενθρόνιση, όχι μόνον στην έδρα της επαρχίας του, αλλά σε όλα τα νησιά της νησιωτικής Μητροπόλεώς του! (Δεν πληροφορ
Keywords
Τυχαία Θέματα