"Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί"

«Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των... αρμόδιων Υπηρεσιών, οι οποίες βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων...»

Αυτό αποτελεί το κεντρικό νόημα της επίσημης απάντησης, που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σε ερώτηση που είχε καταθέσει, στις 19 Αυγούστου, ο βουλευτής Α' Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με την παρουσία μελών
τρομοκρατικών οργανώσεων με τη «σφραγίδα» της Τζιχάντ στη χώρα μας.

Αφορμή για την ερώτηση του Ν. Κακλαμάνη είχε αποτελέσει δημοσίευμα της 17ης Αυγούστου, σε ιστοσελίδα, όπου απεικονίζονταν σε φωτογραφία υποστηρικτές της ISIS με μαύρες σημαίες της Τζιχάντ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, η οποία δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου, η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την 31η Αυγούστου 2012, με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ», ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας.

Θετικό θα ήταν πάντως, ο κ. Κικίλιας να απαντούσε και σε σειρά δημοσιευμάτων, που έχουν ακολουθήσει μετά από τις 18 Σεπτεμβρίου (τελευταίο αυτό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» στις 28 Σεπτεμβρίου), όπου επισημαίνεται τόσο η έρευνα για Τζιχαντιστές στην Ελλάδα, όσο και ότι η χώρα μας αποτελεί δίοδο για την άφιξη τους επί συριακού εδάφους και αντιθέτως.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει -γενικά-, ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου «βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου...».
Keywords
Τυχαία Θέματα