Πλατινί: «Πόνταρε κανείς στην Ελλάδα το 2004;»

Ο Μισέλ Πλατινί έκανε λόγω για μια διοργάνωση πάρτι του Euro 2012 και αναφέρθηκε στις κατακτήσεις του τροπαίου από την Ελλάδα και... την Δανία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο των εκπλήξεων είναι πάντα ανοικτό.

Ο πρόεδρος της UEFA παραχώρησε συνέντευξη και σε ερώτηση για το ποιος θεωρεί ότι θα πάρει το τρόπαιο τονίζει: «Δεν έχω κρυστάλλινη σφαίρα μπροστά
μου. Αυτό που ξέρω είναι ότι οκτώ ομάδες θα περάσουν στα προημιτελικά, τέσσερις στα ημιτελικά, δύο στον τελικό και θα δώσω το τρόπαιο στη νικήτρια. Θα υπάρξουν εκπλήξεις. Οι Ισπανοί και οι Γερμανοί είναι στο μυαλό μου τα φαβορί, αλλά θα πόνταρε κανείς στη Δανία το 1992 ή στην Ελλάδα το 2004;».

Για την διοργάνωση δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι. Ηταν μια μεγάλη και δύσκολη πρόκληση, αλλά ελπίζω ότι η διοργάνωση θα είναι ένα μεγάλο πάρτι. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Πολωνία. Από τον Απρίλιο του 2007 που η Πολωνία και η Ουκρανία ανέλαβαν τη διοργάνωση, πέρασε πολύς καιρός και έγιναν πολλά πράγματα. Και οι δύο χώρες δούλεψαν πολύ σκληρά για να πετύχει η διοργάνωση και ευχαριστώ και τις κυβερνήσεις των δύο χωρών».

Τέλος, αναφορικά με το θέμα του ρατσισμού, σχολίασε: «Σε περίπτωση που υπάρχει περιστατικό ρατσισμού, οι διαιτητές μπορούν να διακόψουν τον αγώνα. Θεωρώ πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψεις το παιχνίδι. Είμαστε υπεύθυνοι για την εξάλειψη του φαινομένου και γι' αυτό έχουμε αλλάξει αρκετούς κανόνες και βοηθάμε διάφορους οργανισμούς. Πάντως, δεν είμαι υπεύθυνος για την κοινωνία»
gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα