Παρελθόν το TaxisNet: Ποια η νέα ιστοσελίδα για φορολογικές δηλώσεις

Ποια η νέα ιστοσελίδα για υποβολή φορολογικών δηλώσεων;...

Ποδαρικό με 5.000 επισκέπτες έκανε η νέα ιστοσελίδα έκανε η ΑΑΔΕ (www.aade.gr) και ήδη πάνω από 100 δηλώσεις Ε1 υποβλήθηκαν στα πρώτα λεπτά από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της.

Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται, δεν έχουν στείλει ακόμα όλοι οι εργοδότες τις
βεβαιώσεις μισθοδοσίας, οπότε δεν έχουν προσυμπληρωθεί ούτε τα εισοδήματα και οι παρακρατηθέντες φόροι του 2016 για όλους τους μισθωτούς.

Αντίστοιχα δεν έχουν σταλεί τα πλήρη στοιχεία τόκων καταθέσεων από όλες τις τράπεζες, άρα δεν εμφανίζονται ακόμη προσυμπληρωμένα στα σχετικά πεδία του Ε1 των πελατών τους.

Λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη υποβολής, ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε πως η διορία που κανονικά λήγει στις 30 Απριλίου θα παραταθεί.

Η υφυπουργός Οικονομικών κ.Αικατερίνη Παπανάτσιου έχει ουσιαστικά προαναγγείλει πως μπορεί η υποβολή Ε1 να μείνει ανοικτή έως τα μέσα Ιουλίου.

Και από το smartphone

Παρουσιάζοντας την νέα ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο διοικητής της ΑΑΔΕ κύριος Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε ότι πλέον ενσωματώνονται σε μία όλες οι ιστοσελίδες της πρώην ΓΓΔΕ. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, η νέα ιστοσελίδα θα είναι πιο φιλική και ευανάγνωστη ακόμα και από κινητό τηλέφωνο.

Το παλαιό Taxisnet (www.gsis.gr) και η ιστοσελίδα publicrevenue.gr παραμένουν ανοικτές προσωρινά, αλλά βασική η πύλη εισόδου www.aade.gr τα έχει ενσωματώσει και σύντομα θα αλλάξει το γραφικό περιβάλλον τους.

Από εκεί θα γίνουν σε λίγες μέρες οι δηλώσεις Α21 για όσους δικαιούνται επιδόματα τέκνων, αλλά και τις άλλες δηλώσεις (ΚΒΣ, ακατάσχετου λογαριασμού από την εφορία για χρέη στο δημόσιο κλπ).

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται ακόμη τα εξής:

Στο τέλος του Ε1 θα αναγράφονται ξεχωριστά δύο λογαριασμοί ΙΒΑΝ, ένας για κάθε μέλος της κοινής δήλωσης και όχι μόνον του άμεσα υπόχρεου. Η ΑΑΔΕ προτρέπει να το συμπληρώνουν όλοι, ακόμα και όσοι δεν έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό, με σκοπό να μπορεί στο μέλλον η εφορία να τους πιστώνει τυχόν άλλες επιστροφές.

Πριν υποβάλουν Ε3, όσοι επαγγελματίες δεν έχουν ακόμα αλλάξει από το 2008 τον παλαιό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητος (ΚΑΔ) θα καλούνται να βρουν και να επιλέξουν τον νέο, μέσω οδηγιών της εφαρμογής, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής.

Για τους αγρότες μπήκαν νέοι κωδικοί (037-038). Για τους κατ’επάγγελμα αγρότες θα είναι προσυμπληρωμένοι, με βάση τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης θα ξεχωρίζουν όσοι είχαν δραστηριότητα σε μικρά χωριά και ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ αντί στον ΟΑΕΕ, για να διατηρήσουν την έκπτωση φόρου των 1900 ευρώ.

Προστέθηκε κωδικός (320) εάν ο ένας σύζυγος έχει διαφορετική φορολογική κατοικία από τον άλλον (στο εξωτερικό αντί στην Ελλάδα) ώστε να εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό για καθέναν τους.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα