Παραδομένα στην εγκατάλειψη και στην λεηλασία ακίνητα του Δήμου Πατρέων

Γράφει ο Θεόδωρος Ξυλιας, Δημοτικός Σύμβουλος
Μέσα στα ακίνητα που έχει παραχωρήσει η πολιτεία στον Δήμο Πάτρας, προκειμένου να... τα δώσει για χρήση ή εκμετάλλευση στους πολίτες είναι το πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, πλατεία Δροσοπούλου, στον Άγιο Διονύσιο.

Είκοσι περίπου χρόνια μετά και παρότι ο Δήμος από το υστέρημα των Πατρινών δαπάνησε αρκετά χρήματα για τη διαμόρφωση του στρατοπέδου σε πλατεία, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα δεν τιμά κανέναν. Σπασμένα παγκάκια – φώτα και κατεστραμμένο το κτίσμα – αναψυκτήριο που βρίσκεται εντός της πλατείας. Ο χώρος, αντί να είναι σε χρήση
των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο είναι εγκαταλελειμμένος στη φθορά του χρόνου και στις διαθέσεις κάθε λογής μπαχαλάκηδων.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες η πόλη βρέθηκε για μια φορά ακόμα μπροστά σε μια απαράδεκτη κατάσταση λεηλασίας στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΗΣ που μετά τα δημοσιεύματα για το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του έγινε για τις ανάγκες της Πάτρας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006, και ενώ έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για τον παραπάνω σκοπό, από τότε δεν αξιοποιήθηκε για τις πολιτιστικές ανάγκες της Πάτρας αλλά παραδόθηκε στην φθορά και την λεηλασία.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ.
Keywords
Τυχαία Θέματα