Παίζουν με τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών;

Γράφει ο Γιώργος Γαρυφάλλου

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και το παρακολουθούμε εδώ και... πολύ καιρό, αφού διαπιστώνουμε πως η ίδια η πολιτεία εννοώντας τονΔήμο Σάμου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, παίζουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με ανθρώπινες ζωές και με ανυποψίαστους κυριολεκτικά πολίτες!

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του πρώηνΞενοδοχείου "Πυθαγόρας" στο λιμάνι τουΠυθαγορείου Σάμου όπου με συνοπτικές διαδικασίες το κτίριο αυτό δόθηκε παράνομα από το Λιμενικό Ταμείο σε ιδιώτη για πολιτιστική χρήση και συγκεκριμένα σε έναν γερμανικό οίκο ( με την επωνυμία SCHWARZ FOUNDATION)
κοινωφελούς δραστηριότητας.

Παρόλο που πολλές αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους εκδίδοντας έγγραφα αποβολής του μισθωτή από εκεί, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει!

Αυτό που έχει όμως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ για εμάς είναι πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια αφού υπάρχει από το 2012, έγγραφο της Πολεοδομίας Σάμου, όπου αναφέρει ξεκάθαρα πως υπάρχει έντονη αποκόλληση επιχρησμάτων σε όλο το εξωτερικό του κτιρίου, έντονη αποφλείωση του σκυροδέματος σε πολλά στοιχεία του οικοδομικού σκελετού και ιδιαίτερα στη νότια πλευρά του κτιρίου και έντονη διάβρωση του οπλισμών!!!

Η έκθεση που έχει συνταχθεί στις 9 Μαΐου του 2012από αρμόδιο μηχανικό (Λεωνίδα Νταλαμάγκα) τηςΠολεοδομίας Σάμου, αναφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως το κτίριο έχει ΔΟΜΙΚΗ & ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ και αν δεν υπάρξει παρέμβαση σε 60 ημέρες θα πρέπει ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ!!!

Μάλιστα την Έκθεση αυτή την επικαλλείται ηΠολεοδομία Σάμου και σε πρόσφατο έγγραφό της στις20 Μαρτίου του 2014 όπου ανακαλεί άδεια εργασιών μικρής κλίμακας που δόθηκε παρατύπως!

Παρόλα αυτά λοιπόν ο Γερμανικός Οίκος ''SCHWARZ FOUNDATION'' βλέπουμε σε πολλά μέσα ενημέρωσηςπανελλαδικής και παγκόσμιας εμβέλειας να διαφημίζει την δραστηριότητά του για εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο κτίριο, όπου έχει μετονομαστεί σε ''Art Space Pythagorion''!

Συγκεκριμένα από τις 20 Ιουλίου μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθεί έκθεση υπό τον τίτλοBorderline από την διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Νevin Aladag (γεννημένη στην Γερμανία, Τουρκικής καταγωγής)

Η έκθεση αυτή θα λειτουργεί καθημερινά από τις10.00πμ έως τις 13.00 και από τις 19.00 έως τη 01.00...!

Δηλαδή θα μπαίνει στο κτίριο αυτό ανυποψίαστος κόσμος και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ναΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ αυτούς τους ανθρώπους!
Δεν ξέρουμε αν την ΥΣΤΑΤΗ στιγμή υπάρχει κάποιος που μπορεί να το σταματήσει αυτό και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε ποια Θεΐκή δύναμη κρατά ατιμώρητους κάποιους που παίζουν με ανθρώπινες ζωές!
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έγγραφα που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενά μας αλλά και φωτογραφίες που είχαμε τραβήξει πριν λίγα χρόνια πριν το κτίριο αυτό καλλωπιστεί εξωτερικά, χωρίς να γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση προστασίας του!

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ:

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ:

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

i-samos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα