Οσο χτυπάνε τον Τσίπρα, τόσο αυξάνει τη διαφορά από τον Σαμαρά!

Γράφει ο Μαγια
Ο δικομματισμός πέθανε, ζήτω ο διπολισμός!
Το έγραψε με τον δικό της τρόπο η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της για την Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή: «Αν τα μέχρι τώρα κυβερνητικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και τα μικρότερα νεοφιλελεύθερα κόμματα θέλουν να έχουν ακόμη μια ευκαιρία πρέπει να βγουν από τη γωνία των «προδοτών
της χώρας», στην οποία έχουν αφεθεί να στριμωχτούν από τους ριζοσπάστες».

Η ΝΔ, ως το επίκεντρο του μνημονιακού πόλου, απάντησε αμέσως με μια απελπισμένη επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν. Ξαναμαζεύτηκε στην ''ετοιμόρροπη πολυκατοικία'' όλη η ''σαβούρα'' του χτες: Ντόρα και σία.

Ο ευτελισμός, η συναλλαγή, η αναξιοπρέπεια, ο ακραίος πολιτικός κυνισμός σ’ όλο του το μεγαλείο…

Στον μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο πόλο συγκαταλέγεται …δικαιωματικά και το ΠΑΣΟΚ με τη μορφή, είτε του δορυφόρου, είτε της τσόντας. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, αν και ένα παρηκμασμένο και σάπιο (κατά δήλωση του ίδιου του αρχηγού του) κόμμα δεν μπορεί να έχει διαφορετική τύχη από αυτή της Ενωσης Κέντρου!...

Οι δυνάμεις της Διαπλοκής και της Τρόικας προωθούν τεχνητές συγκολλήσεις στον ένα και μοναδικό πόλο του συστήματος, στη ΝΔ, μπας και σώσουν την παρτίδα.

Ταυτόχρονα, έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση κατά του έτερου πόλου, που συγκροτούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές ακηδεμόνευτες προοδευτικές δυνάμεις.

Τα ΜΜΕ των πέντε επιχειρηματιών, με τη συνδρομή της ΕΡΤ, έχουν επιστρατεύσει τους πάντες για να φοβίσουν τον πολίτη και να κάμψουν την αντίσταση του. Όλοι οι παλιάτσοι στα τηλεπαράθυρα με σαφείς οδηγίες. Μην σταματάτε σε τίποτα. Μην διστάζετε να πείτε οτιδήποτε. Συκοφαντία, ψέματα, σύγχυση, αποπροσανατολισμός, θολούρα, φόβος, απειλές, όλα επιτρέπονται.

Δεν πρόκειται όμως να σταματήσουν σ' αυτό το επίπεδο. Είναι ικανοί να προκαλέσουν «τραπεζικό επεισόδιο», να δημιουργήσουν τεχνητή κρίση, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.

Φαίνεται όμως ότι όσο χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο αυξάνει τη διαφορά από τον δεύτερη και καταιδρωμένη ΝΔ! Σύμφωνα με την πρώτη κυλιόμενη μέτρηση που κυκλοφόρησε, η στάση του Τσίπρα, έχει θετική απήχηση στην κοινωνία κι ως εκ τούτου εκείνοι που του επιτίθενται ή τρέχουν να φωτογραφηθούν με τον Ολάντ, μόνο καλό του κάνουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα