Οργισμένες αντιδράσεις για τη φωτογράφηση της Μελάνια Τραμπ

Στο χειρότερο σημείο...
βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις των ΗΠΑ με το Μεξικό κι αυτό το κατάφερε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Τώρα και η σύζυγός του Μελάνια με ένα εξώφυλλό της στο μεξικάνικο Vanity Fair έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή, προκαλώντας την οργή των Μεξικανών.

Μπορεί η φωτογράφιση να μην είναι καινούργια, ούτε η συνέντευξη που φιλοξενεί το περιοδικό και να πρωτοδημοσιεύθηκε την Άνοιξη του 2016 στο GQ, που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο Conde Nast, ωστόσο ήταν αρκετές για να προκαλέσουν αντιδράσεις στο Μεξικό.

Συγκεκριμένα, στο τεύχος Φεβρουαρίου, εμφανίζεται η Μελάνια να «τρώει» κοσμήματα από ένα μπολ, όπως κάποιος τρώει τα σπαγγέτι του, έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης.

Η φωτογραφία αυτή προκάλεσε εξοργισμένες αντιδράσεις και το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» με τους χρήστες να την χαρακτηρίζουν ως «εξευτελιστική», ενώ κατηγόρησαν την συντακτική ομάδα του περιοδικού ότι τους προκάλεσε μία «πικρή γεύση». Μάλιστα η Μεξικανή διανοούμενη Denise Dresser ευχαρίστησε, με έναν ειρωνικό τρόπο το περιοδικό για το εξώφυλλο, μέσω Twitter.

Είναι ένα «σπουδαίο παράδειγμα ευαισθησίας, εμπάθειας, πατριωτισμού και συντακτικής νοημοσύνης», έγραψε.

Με την συντακτική ομάδα του Vanity Fair να παραδέχεται ότι το εξώφυλλο ναι μεν δημοσιεύθηκε σε «μία δύσκολη στιγμή» για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά ακολούθησε τη γραμμή του για «ανεξάρτητη και κριτική στάση απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα και τους ανθρώπους της επικαιρότητας».

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, υπέγραψε απόφαση για κτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Αποκάλυψε μάλιστα ότι για την ανέγερση θα χρησιμοποιηθούν αρχικώς κεφάλαια των Αμερικανών, αλλά πρόσθεσε ότι στην συνέχεια το Μεξικό θα αποζημιώσει το αμερικανικό δημόσιο στο 100% των εξόδων στα οποία θα έχει υποβληθεί.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο ανακοίνωσε μέσω Twitter, ότι ακύρωσε τα σχέδιά του να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα