Ώρα μηδέν: Έτοιμος ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Εδρα το γραφείο του συμβολαιογράφου - Ευχέρεια για περισσότερες από μία προσφορές - Ενδιαφερόμενοι και από την αλλοδαπή...
Ανηλεής και άκαμπτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δρομολογεί άμεσα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να παρακάμψει τους αποκλεισμούς στα ειρηνοδικεία.

Με νομοθέτημα εισάγει νέο θεσμό, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Η σχετική πλατφόρμα ετοιμάζεται
και αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες ενώ έδρα του πλειστηριασμού δεν θα είναι στο εξής το Ειρηνοδικείο αλλά το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής το σχετικό νομοθέτημα είναι έτοιμο. Ειδικότερα, από τις διατάξεις προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει σε ότι αφορά προθεσμίες και άλλες νομικές δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία.

Θα παρέχετε η ευχέρεια για την υποβολή όχι μόνον μιας σφραγισμένης προσφοράς αλλά πολλών προκειμένου να επιτυγχάνεται κάθε φορά το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Με το νέο σύστημα πλειστηριασμοί δεν θα διενεργούνται μόνον κάθε Τετάρτη αλλά και τις Πέμπτες και τις Παρασκευές.

Επίσης με βάση το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι όχι μόνον από την ημεδαπή αλλά και από την αλλοδαπή.

Στο νομοσχέδιο επίσης θα προβλέπεται η επιβολή τέλους συμμετοχής τα ποσά του οποίου θα κατατίθενται στο Ταμείο για τα Δικαστικά Κτίρια (ΤΑΧΙΔΙΚ), αλλά και στους συμβολαιογραφικούς συλλόγους που θα μετέχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα