Όπτική ίνα ναι, Adsl όμως όχι!

Το δρόμο προς την Κρυοπηγή και Ανθοχώρι έχει «πάρει» η εγκατάσταση της οπτικής ίνας στο Δήμο Μουζακίου, αφού πρώτα έφτασε μέχρι το Ελληνόκαστρο.

Η οπτική ίνα θα φτάσει μέχρι την Κερασιά και από εκεί θα κάνει κύκλο μέσω του Μορφοβουνίου με την Καρδίτσα, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπών. Προηγήθηκε η εγκατάσταση της οπτικής ίνας από τον ΟΤΕ στη Δρακότρυπα και την Πορτή ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσει και προς Πευκόφυτο και Τρυγώνα.

Όσον αφορά την Αμυγδαλή θα καλυφθεί με υπόγειο καλώδιο.
Ενώ λοιπόν η εγκατάσταση
της οπτικής ίνας προχωρά με ικανοποιητικό βαθμό, καθυστερεί πάρα πολύ η εγκατάσταση του συστήματος VDSL (διάδοχος του ADSL), μ’ αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ευρυζωνικότητα οι παραπάνω τοπικές κοινότητες του Δήμου Μουζακίου, παρά το γεγονός ότι η οπτική ίνα έχει φτάσει εκεί.

Η όλη καθυστέρηση σύμφωνα με τον ΟΤΕ οφείλεται σε προσφυγές των υπολοίπων ιδιωτικών παρόχων, καθώς δεν διαθέτουν τη σύγχρονη αυτή τεχνολογία και καταγγέλλουν για αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση στο όλο πρόβλημα, διότι δεν είναι σωστό να μην διαθέτουν σύγχρονη επικοινωνία, μέσω της ευρυζωνικότητας, Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, τη στιγμή μάλιστα που η υποδομή είναι έτοιμη. Είναι τουλάχιστο άκομψο στο Δήμο Μουζακίου να υπάρχουν δημότες δύο ταχυτήτων, καθώς η ευρυζωνικότητα είναι γεγονός για το Μουζάκι, το Μαυρομμάτι, το Φανάρι, το Αγναντερό κλπ, ενώ τα ορεινά μας χωριά και οι δημότες στερούνται αυτής σύγχρονης και απαραίτητης μορφής επικοινωνίας.» Δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
http://www.drakotrypa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=747:---adsl--&catid=917:-2&Itemid=142
Keywords
Τυχαία Θέματα