Οι βιολογικές οδοντόκρεμες

«Κλέβει» τις εντυπώσεις μια διαφορετική οδοντόκρεμα… εντελώς υγιεινή, φυσική και χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Θέλετε να... βουρτσίζετε τα δόντια σας με επιβλαβείς χημικές ουσίες; Η απάντηση είναι όχι! Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα συστατικά της συνηθισμένης οδοντόκρεμας… ούτε τι προκαλείται στο στόμα τους μετά από λίγη ώρα. Η οδοντόκρεμα δεν μένει στο σώμα μας μόνο κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, αλλά μπορεί να περάσει ακόμα και στο αίμα! Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, με μόλις 6 έως 10 ευρώ και θα μπορείτε να είστε σίγουροι εκτός από την υγιεινή και για την υγεία του στόματός σας…

Τα
συστατικά της βιολογικής οδοντόκρεμας!

Οι οργανικές οδοντόκρεμες τζελ ή πάστες διαφέρουν εντελώς από τις συμβατικές, καθώς βασίζονται στα φυσικά βότανα και έλαια, όπως είναι η μέντα ή το έλαιο ευκαλύπτου. Πολλές «πράσινες» οδοντόκρεμες περιλαμβάνουν κανέλα και λεμόνι, ενώ χρησιμοποιούν ως φυτική γλυκαντική ουσία, την ξυλιτόλη που προέρχεται από μούρα, καλαμπόκι, φρούτα και λαχανικά. Ουσιαστικά, αντικαθιστά το φθόριο της συμβατικής οδοντόκρεμας, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τη στοματική υγιεινή από την πλάκα και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Επιπλέον, για λαμπερό χαμόγελο και κάτασπρα δόντια, οι βιολογικές οδοντόκρεμες διαθέτουν επιτραπέζιο αλάτι και ένυδρο διοξείδιο του πυριτίου, ένα φυσικό ακίνδυνο συστατικό που δεν πρέπει να συγχέεται με καρκινογόνες ουσίες.

Τα περισσότερα συστατικά της είναι παραδοσιακά και δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή χημικά λιπάσματα, κάνοντας τις οργανικές οδοντόκρεμες μια ασφαλής επιλογή για τα παιδιά. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στα βότανα που συμβάλλουν στην υγεία των δοντιών και των ούλων. Για παράδειγμα, η σμύρνα «σκοτώνει» όλα τα βακτηρίδια και την πλάκα, ενώ η πρόπολη, ουσία που παράγεται από τις μέλισσες, προωθεί την καθαρή αναπνοή. Παράλληλα, το χαμομήλι της βιολογικής οδοντόκρεμας μειώνει τις φλεγμονές των ούλων και η σόδα ψησίματος απομακρύνει αποτελεσματικά την πλάκα και αποτελεί ένα ήπιο λειαντικό. Κάθε συστατικό της είναι εντελώς βιολογικό και απομακρυσμένο από τα βελτιωτικά γεύσης και τις χρωστικές χημικές ουσίες!

Οι βιολογικές οδοντόκρεμεςΟι ευεργετικές ιδιότητες της…

Οι αντισηπτικές ιδιότητες της βιολογικής οδοντόκρεμας εξαλείφουν την πέτρα και την πλάκα χωρίς να φθείρουν το φυσικό σμάλτο των δοντιών, όπως οι υπόλοιπες οδοντόκρεμες. Ορισμένα προϊόντα υποστηρίζουν επίσης ότι καταπραΰνουν την ευαισθησία των δοντιών και θεραπεύουν προβλήματα ουλίτιδας και πληγών στην κοιλότητα του στόματος. Επιπλέον, οι φυσικές αρωματικές ύλες από μέντα και άλλα αιθέρια έλαια παρέχουν φρέσκια αναπνοή με μεγαλύτερη διάρκεια. Τα έλαια της καταφέρνουν και μειώνουν το στρες, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή μας! Άλλωστε, η βιολογική οδοντόπαστα, όχι μόνο δεν έχει συστατικά περιεχόμενα από ζώα αλλά δεν παρουσιάζει χημικά συντηρητικά, φθόριο και χρωστικές ουσίες.

Γιατί να μην επιλέξω μια συμβατική οδοντόκρεμα;

Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούν τα τοξικά συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Κυρίως στο εξωτερικό, οι καταναλωτές προτιμούν την οργανική οδοντόκρεμα λόγω της απουσίας του θειικού νατρίου, του φθορίου και του υπεροξειδίου του υδρογόνου. Οι συγκεκριμένες δραστικές ουσίες έχουν χαρακτηριστεί ως τοξίνες που είναι ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου. Τα χημικά συστατικά της συμβατικής οδοντόκρεμας ουσιαστικά φθείρουν το σμάλτο των δοντιών και στεγνώνουν το εσωτερικό του στόματος, προκαλώντας άσχημη αναπνοή. Προσοχή! Πολλοί έχουν σχετίσει τέτοιες ουσίες με προβλήματα στον εγκέφαλο, τα οστά και τα νεφρά… ειδικά όσον αφορά τα παιδιά.

Οι βιολογικές οδοντόκρεμεςΣοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το θειικό νάτριο, που δημιουργεί τον αφρό κατά την πλύση του στόματος, είναι το ίδιο συστατικό που βρίσκεται σε απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού! Παράλληλα, το φθόριο που περιέχεται σε πολλές «κλασσικές» οδοντόκρεμες είναι ένα χημικό με άγνωστα αποτελέσματα πάνω στον οργανισμό μετά από μακροχρόνια χρήση. Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 60% των συστατικών μιας οδοντόκρεμας μπορεί να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Για παράδειγμα, οι τοξίνες που εντοπίζονται στις συνηθισμένες οδοντόκρεμες μπορούν να «φυλακιστούν» μέσα στο σώμα μας για όλη τη διάρκεια της ζωής μας μόνο μέσα από τη χρήση ή τη μυρωδιά τους.Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα