Οι θεωρίες συνωμοσίας για το θάνατο του Χίτλερ

Η ιστορία γράφει ότι ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945, όταν τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν... στη ναζιστική Γερμανία.

Η ιστορία επίσης γράφει ότι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι Σοβιετικοί έθαψαν τις σορούς του Χίτλερ, της συντρόφου του Εύας Μπράουν, του υπουργού προπαγάνδας των ναζί Γιόσεφ Γκέμπελς και της οικογένειάς του σε ένα δάσος κοντά στη γερμανική πόλη Ρατενάου.

Οκτώ μήνες αργότερα, μετακίνησαν κρυφά τις σορούς σε βάση του σοβιετικού στρατού στο Μαγδεμβούργο, όπου και βρίσκονταν έως τον Μάρτιο του 1970, όταν οι Σοβιετικοί
αποφάσισαν να μεταβιβάσουν τον έλεγχο στις γερμανικές πολιτικές αρχές.

Ακόμα και σήμερα, ωστόσο, κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι. Σας παρουσιάζουμε τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας που έχουν γραφτεί για το θάνατο του Χίτλερ.

Ο ηγέτης των Ναζί έζησε στην Αργεντινή

Ο Αδόλφος Χίτλερ σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του και στη συνέχεια διέφυγε στην Αργεντινή, όπου έζησε μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

Αυτό ισχυρίζεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Grey Wolf: The Escape Of Adolf», το οποίο υποστηρίζει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της αυτοκτονίας του ήταν ελλιπή και πως στην πραγματικότητα εκείνος και η Εύα Μπράουν πήγαν το 1945 στην Αργεντινή και ξεκίνησαν μια καινούρια ζωή.

Οι συγγραφείς του Gerrard Williams και Simon Dunstan ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις που δείχνουν ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής.

Οι Williams και Dunstan ισχυρίζονται ακόμη ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.

Στο βιβλίο αναφέρεται ακόμη ότι στην απόδραση συμμετείχαν και υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην τεχνολογία πολέμου που είχαν αναπτύξει οι Ναζί.

Επίσης, ότι τα θραύσματα κρανίου που έχουν στην κατοχή τους Ρώσοι, και τα οποία θεωρείται ότι ανήκαν στο Χίτλερ, στην πραγματικότητα ανήκουν σε μια γυναίκα 40 ετών, ενώ ο Χίτλερ ήταν 56 όταν πέθανε.

Ο Χίτλερ διέφυγε στην Ανταρκτική μέσα σε ένα U-Boat

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Χίτλερ μετέβη σε μια μυστική στρατιωτική βάση στην Ανταρκτική.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50, Βρετανικές και Αμερικανικές δυνάμεις βρήκαν την βάση και την κατέστρεψαν με ατομικά όπλα.

Η θεωρία αυτή αποτυγχάνει σε τρία βασικά σημεία:

Πρώτον, δεν υπήρχε ποτέ γερμανική στρατιωτική παρουσία στην Ανταρκτική, παρά μόνο μια αποστολή που είχε γίνει πριν την έναρξη του πολέμου, με σκοπό να κρίνουν αν θα ήταν εφικτή μια φαλαινοθηρική βάση εκεί.

Δεύτερον, αν και τα U-Boats μπορούσαν να μεταβούν στην Αργεντινή, με τίποτα δεν θα ήταν δυνατό να πάνε στην Ανταρκτική λόγω του πάγου που έκλεινε οποιαδήποτε πρόσβαση στα μέρη που θα μπορούσε να υπάρχει κάποια βάση.

Τρίτον, αν και ατομικές βόμβες είχαν πυροδοτηθεί στο ν
Keywords
Τυχαία Θέματα