Οι Γερμανοί τουρίστες προτίμησαν φέτος Ισπανία και Ελλάδα

Οι γερμανοί τουρίστες απέφυγαν λόγω επιθέσεων και πολιτικών κρίσεων κλασικούς προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και οι...
βορειοαφρικανικές χώρες και στράφηκαν στην Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και την Γερμανία.

Γεμάτες παραλίες σε βόρεια και βαλτική θάλασσα, άδεια ξενοδοχεία στην Τουρκία. Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τις πολιτικές κρίσεις πολλοί Γερμανοί απέφυγαν
φέτος το καλοκαίρι κλασικούς τουριστικούς προορισμούς. Επιλογή με αρνητικές επιπτώσεις για τους μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι καταγράφουν στα κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου μειώσεις 7% στον τζίρο τους, σύμφωνα με την γερμανική Εταιρία Καταναλωτικής Έρευνας (GfK).
Πολλοί Γερμανοί προτίμησαν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ισπανία από ό,τι σε Τουρκία και Αίγυπτο. Κυρίως η Ισπανία επωφελήθηκε φέτος από τις διεθνείς εξελίξεις. Σύμφωνα με την Ισπανική Στατιστική Υπηρεσία (INE) μόνο τον Αύγουστο περισσότεροι από 10 εκ. τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα. Συνολικά τους πρώτους 8 μήνες του χρόνου η Ισπανία κατέγραψε ρεκόρ τουριστών με 52,5 εκ. επισκέπτες, 10% περισσότερους από ό,τι την αντίστοιχη περίοδο το 2015. Ούτως ή άλλως για τους Γερμανούς τουρίστες οι ακτές της Κόστα ντελ Σολ βρίσκονται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών τους.
Δημοφιλείς και οι διακοπές εντός Γερμανίας
Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και ο τουρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (DRV). Αντίθετα στην Τουρκία, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την απόπειρα πραξικοπήματος, ο αριθμός των γερμανών τουριστών κατέρρευσε. «Τα τουριστικά ρεύματα μεταφέρονται από τη βόρεια Αφρική και την ανατολική Μεσόγειο προς τη δυτική», τονίζει ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου του Γερμανικού Τουριστικού Κλάδου Μίχαελ Φρέντσελ και προσθέτει ότι: «Πολλές αεροπορικές εταιρίες παραπονιούνται για μισοάδεια αεροπλάνα διότι δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός κλινών για να καλύψουν την τουριστική ζήτηση».
Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες δεν κατέγραψαν πάντως σημαντικά κέρδη εντός Γερμανίας παρά την άνοδο του τουρισμού σε Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα. Αν και σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Γερμανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων αυξηθήκαν οι κρατήσεις, οι περισσότεροι Γερμανοί βρίσκουν δωμάτιο ή διαμέρισμα χωρίς τη βοήθεια ταξιδιωτικού γραφείου και μετακινούνται στον προορισμό τους με το αυτοκίνητο. Ειδικά τον Αύγουστο ο αριθμός διανυκτερεύσεων στη Γερμανία μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 1% στα 53,6 εκ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η μικρή αυτή μείωση σχετίζεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Άνσμπαχ και το Βίρτσμπουργκ. Παρά τη μικρή αυτή μείωση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχείων και Εστίασης Dehoga εκτιμά με αισιοδοξία ότι «για έβδομη συνεχή φορά η Γερμανία θα καταγράψει χρονιά ρεκόρ».
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα