Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατηγορούν την Τουρκία

Μια κουρδική πολιτοφυλακή που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους στη...
Συρία κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι την έχει βάλει στο στόχαστρό της τουλάχιστον τέσσερις φορές την τελευταία εβδομάδα και ζήτησε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό να «ξεκαθαρίσει» τη στάση του σε σχέση με τις ενέργειες αυτές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορίες φέρνουν στο προσκήνιο την ένταση που έχει προκύψει από την εμπλοκή της Τουρκίας στη μάχη κατά του ΙΚ.
Παράλληλα όμως η Άγκυρα έχει ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση και εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που συντονίζει τη δράση της τακτικά με τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που βομβαρδίζει θέσεις του ΙΚ, εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη σύρραξη μεταξύ του PKK και της Τουρκίας.

«Παρά την επίσημη ανακοίνωσή μας ότι δεν συμμετέχουμε στα όσα συμβαίνουν (…) οι Τούρκοι στρατιωτικοί στοχοθετούν τις μονάδες μας», αναφέρει η YPG σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ισχυριστεί στο παρελθόν ότι οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας δεν περιλαμβάνονται στους στόχους του τουρκικού στρατού.

Η YPG κατηγόρησε ήδη την προηγούμενη Κυριακή τον τουρκικό στρατό ότι βομβάρδισε τις θέσεις του από την άλλη πλευρά των σύνορων. Στη σημερινή της ανακοίνωση η κουρδική πολιτοφυλακή επισημαίνει ότι δέχθηκε πυρά από την άλλη πλευρά των συνόρων τέσσερις φορές και έκανε λόγο για τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πάνω από τη βόρεια Συρία.

«Θεωρούμε τις πρόσφατες κινήσεις του τουρκικού στρατού προκλητικές και εχθρικές ενέργειες», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Ζητάμε από τους εταίρους μας στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του ΙΚ να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους σχετικά με τις ενέργειες αυτές του τουρκικού στρατού», προσθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα