Ο Φιλοζωικός Φθιώτιδας απαντά με έργα, όχι με λόγια και σας προσκαλεί...

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας χαιρετίζει την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων της 4ης Οκτωβρίου, με έργα και όχι με λόγια. Στο πλαίσιο αυτό...
1. Καλούμε όλους τους πολίτες να υπογράψουν την πρόταση για αλλαγή του συντάγματος, ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα, στο παρακάτω link.

2. Καλούμε τους συμπολίτες μας στην επίσημη εκδήλωση του Συλλόγου μας με τίτλο «Φιλοζωία και Λογοτεχνία» που θα πραγματοποιηθεί στις 11-10-2014 στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ

3. Με ένα δείγμα των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας του μήνα Σεπτεμβρίου 2014, ενημερώνουμε για την έμπρακτη
εθελοντική μας δράση.

Ενημερωτικό δραστηριότητας μηνός Σεπτεμβρίου

1.Ημίαιμος σκύλος μεταφέρθηκε από το Σκαμνό με σπασμένο από καιρό πόδι και φιλοξενήθηκε από εθελοντές στην Ν.΄Αμπλιανη. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων όπου έγινε επέμβαση και στειρώθηκε.

2.Βρέθηκε εγκαταλειμμένο γέρικο πομεράνιαν στο Κόμμα.Του έγινε εμβολιασμός και αποπαρασίτωση και προς το παρόν φιλοξενείται .

3.Βρέθηκε τσοπανόσκυλο με κάταγμα στα πίσω πόδια σε παράδρομο της Εθνικής οδού.Μεταφέρθηκε στο Κέντρο περίθαλψης για θεραπεία.

4.Κυνηγόσκυλο βρέθηκε σε κακή κατάσταση στην Εθνική οδό.΄Εγιναν τεστ και διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ερριλύχεια και καλαζάρ. Φιλοξενείται από μέλη και γίνεται θεραπεία.

5.Περισυλλογή ημίαιμου τσοπανόσκυλου στην περιοχή της Εκθεσης, έξω από τα Jumbo, με έντονα νευρολογικά προβλήματα.

Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και φιλοξενείται στο Κέντρο Περίθαλψης, όπου γίνεται αγωγή για το πρόβλημά του.

6.Ημίαιμη σκυλίτσα με έντονα νευρολογικά προβλήματα στην περιοχή κοντά στο Lidl. Φιλοξενείται από φιλόζωο και γίνεται θεραπεία.

7.Σκύλος τραυματισμένος από τροχαίο με τρία πόδια σπασμένα. Μετά από διάγνωση του γιατρού του Κέντρου Περίθαλψης μεταφέρθηκε για ακτινογραφία και στη συνέχεια έγινε επέμβαση σε ιδιωτικό κτηνιατρείο. Ακόμη παραμένει εκεί.

8.Σκύλος τραυματισμένος στη σπονδυλική στήλη από τροχαίο στη λεωφόρο Καλυβίων.Μετά από περιπετειώδη επιχείρηση ανάσυρσής του από χαντάκι μέσα στη νύχτα, μεταφέρθηκε από μέλη σε ιδιωτικό κτηνιατρείο.΄Εγινε ακτινογραφία που έδειξε κάταγμα σπονδύλου. Η κατάστασή του είναι σοβαρή. Επίκειται επέμβαση σπονδυλοδεσίας.

9.Επιχείρηση ανάσυρσης τραυματισμένου κανίς από χαντάκι στη Ροδίτσα.Το ζώο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης όπου παρ όλες τις προσπάθεες του γιατρού κατέλειξε.

10.Περισυλλογή άρρωστου σκύλου από την περιοχή του νεκροταφείου.Παρ όλη την αγωγή και τους ορούς που του χορηγήθηκαν, κατέλειξε.

11.Γάτα τραυματισμένη από αυτοκίνητο στη λεωφόρο Καλυβίων.Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, θεραπεύτηκε και βρέθηκε άτομο για υιοθεσία.

12.Γάτος δηλητηριασμένος στην οδό Κοραή. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο για νοσηλεία. Δυστυχώς η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψημη και πέθανε.

13.Νοσηλεία δύο άρρωστων γάτων στην οδό Ηλέκτρας.Θεραπεία και επανατοποθέτησή τους.

14.Μπούφος με σπασμένο φτερό.Δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εστάλη στο ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για θεραπεία.

15.Περιστέρι με σπασμένο φτερό.Απεστάλη στο ΑΝΙΜΑ μετά τις πρώτες βοήθειες.

16.Νεωσσός βρέθηκε στη μέση του δρόμου.Περισυνελέγη αλλά παρά τις προσπάθειες μας να κρατηθεί στη ζωή, κατέλειξε.
17.Εμβολιασμός 4 αδέσποτων κουταβιών. Φιλοξενούνται από φιλόζωο μέχρι να δοθούν για υιοθεσία.

18.Αποπαρασίτωση, εμβολιασμός,αμπούλες και καθημερινό τάισμα σε περίπου 150 σκύλους σε τρείς περιοχές με ατομικά έξοδα 3 μελών του συλλόγου.

19.Θεραπεία με φάρμακα σε ζώα από τα παραπάνω που είναι άρρωστα με έξοδα από τα ίδια μέλη του συλλόγου.

20.Συνεχίζεται το τάισμα των αδέσποτων ανά συνοικία από τα μέλη που διαμένουν σε αυτές τις περιοχές και με δικά τους έξοδα.

21.Παρέμβαση στο Αστυνομικό τμήμα Μώλου για κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων.

22.Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μακρακώμης για τα αδέσποτα και κατάθεση προτάσεων για συνεργασία και λύση του προβλήματος.

23.Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Λαμιέων κ.Κορέντζελο και κατάθεση προτάσεων για λύση του προβλήματος των αδέσποτων της Λαμίας.

24.Συνάντηση με τον Εισαγγελέα Λαμίας για παθητική κακοποίηση δεσποζόμενων σκύλων στη Στυλίδα.

25.Φωτογράφιση κουταβιών που βρίσκονται στο Κέντρο Περίθαλψης του Δήμου και ανάρτησή τους στο φεις μπουκ του συλλόγου για να δοθούν για υιοθεσία.

26.Δέκα επισκέψεις από μέλη του Συλλόγου στο Κέντρο Περίθαλψης του Δήμου Λαμίας για θέματα που αφορούν τα ζώα που φιλοξενούνται.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα