Ο Έλληνας που ενσάρκωσε τον Δρακουμέλ στην ταινία «Τα Στρουμφάκια»

O Χανκ Αζάρια είναι ηθοποιός. Έγινε διάσημος τόσο από τους ρόλους του σε ταινίες του Hollywood όσο και επειδή κατέχει έναν από...
τους βασικούς φωνητικούς ρόλους στην διάσημη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”.

Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1964 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Οι γονείς του έχουν και οι δύο καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας του ασχολήθηκε με την κατασκευή ενδυμάτων, ενώ η μητέρα του είχε αναλάβει
την φροντίδα του ίδιου αλλά και των δύο αδερφών του, Stephanie και Elise.

Το πάθος του για ηθοποιία γεννήθηκε στα σχολικά του χρόνια. Όταν τελείωσε το σχολείο σπούδασε δραματικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Tufts από το 1981 έως το 1985. Μαζί με τον Oliver Platt πρωταγωνίστησαν σε αρκετές φοιτητικές παραγωγές, όπως στο έργο “Ο Έμπορος της Βενετίας” προτού ο Αζαρία ξεκινήσει την εκπαίδευσή του στην American Academy of Dramatic Arts.

Η πρώτη του συμμετοχή σε τηλεοπτική σειρά ήταν στην κωμωδία του καναλιού ABC “Joe Bash”, όμως η σκηνή του δεν βγήκε τελικά στον αέρα. Κατάφερε σύντομα να εγγραφεί στο Αμερικάνικο Εργατικό Συνδικάτο για ηθοποιούς και στη συνέχεια έκανε πολλές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως “Family Ties”, “Growing Pains” και άλλες.

Το 1989 ο Αζάρια «δάνεισε» τη φωνή του στην πλέον διάσημη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”. Η πρώτη φωνή που έκανε ήταν του μπάρμαν Moe. Στη συνέχεια έπαιξε και άλλους ρόλους όπως του αστυνομικού Lou, του Chief Wiggum, του Apu καθώς και πολλούς άλλους.

Από το 1991 έως και το 1994 διετέλεσε κύριο μέλος του καστ για την σειρά “Herman’s Head” και από το 1995 έως και το 1999 είχε τον ρόλο του Nat Ostertag στη σειρά “Mad About You”.

Το 1998 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Primetime Emmy Award for Outstanding Guest Actor για τη σειρά “Mad About You” και το 2003 για τη σειρά “Τα Φιλαράκια”, στην οποία έπαιξε τον φίλο της Φοίβης.

Το 2004 έγραψε και σκηνοθέτησε τη μικρής διάρκειας ταινία “Nobody’s Perfect” και έλαβε το βραβείο Film Discovery Jury Award για ταινίες μικρής διάρκειας από το φεστιβάλ US Comedy Arts.

Από το 2004 έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε πολλές ταινίες όπως μεταξύ άλλων το “The Birdcage”, το ”Godzilla” και το “Night at the Museum”, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα “The Cleveland Show”, “Ray Donovan”, “Family Guy” και έχει δώσει τη φωνή του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως “Happy Feet”, “The Smurfs” καθώς και σε παιχνίδια.

Ενσάρκωσε τον Δρακουμέλ στην ταινία «Τα Στρουμφάκια» και χρειάστηκε να φορέσει προσθετικά στη μύτη και στα αυτιά, ενώ είχε ψεύτικα δόντια, φρύδια και φορούσε και περούκα. Μάλιστα είχε ξυρίσει το κεφάλι του. Συνολικά αφιέρωσε περίπου 130 ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ μέχρι την ολοκλήρωση της ταινίας. Ο Αζάρια θεώρησε πως η φωνή του Δρακουμέλ ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο του ρόλου και αν και οι παραγωγοί ήθελαν μια γερασμένη φωνή, ο ίδιος αποφάσισε ότι ταιριάζει μια πιο Ανατολικο-ευρωπαϊκή χροιά.

Έχει κερδίσει τρία Primetime Emmy Awards για τις καταπληκτικές του επιδόσεις στη κατηγορία «Outstanding Voice-Over Performance».

Ο Χανκ Αζάρια μαζί με την Katie Wright έχουν ένα γιο, τον Χάλ.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα