Ο Δήμος Αμαρουσίου ενώνει τις δυνάμεις του με το ΠΕΔΥ Αμαρουσίου για την οχύρωση της υγείας των ευπαθών ομάδων

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενώνει τις δυνάμεις του με το ΠΕΔΥ Αμαρουσίου για την οχύρωση της υγείας των ευπαθών ομάδων, με την παροχή κατ’ οίκον περίθαλψης...

Τη συνέχιση και επέκταση της κατ’ οίκον κοινωνικής παρέμβασης στις ευπαθείς ομάδες, που υλοποιεί τον τελευταίο χρόνο ο Δήμος Αμαρουσίου, στη βάση ενός νέου προγράμματος σε συνεργασία με το τοπικό ΠΕΔΥ που ξεκινά τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον υπεύθυνο του ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνο Καλλικούρδη, στη
διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Καλλιγιέρης, η Ειδική Παθολόγος του ΠΕΔΥ Νικολέτα Καλογερή, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα, ο υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυιατρείου Στέφανος Τσιπουράκης και η υπεύθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελένη Γιαννακοπούλου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η οχύρωση των πιο ευπαθών ομάδων στον πιο ευαίσθητο τομέα που είναι η υγεία, σε συνέχεια των διευρυμένων υπηρεσιών της κατ’ οίκον κοινωνικής παρέμβασης, όπως νοσηλευτικές και φυσιοθεραπευτικές υπηρεσίες και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι ωφελούμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και ειδικότερα από τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα». Πρόκειται για άτομα μοναχικά, ηλικιωμένα, χωρίς οικογενειακό υποστηρικτικό περιβάλλον, απόρους και άτομα με διάφορες μορφές αναπηρίας.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος η Ειδική Παθολόγος του ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κα Νικολέτα Καλογερή με το νοσηλευτικό προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιούν κατ’οίκον επισκέψεις με όχημα που θα διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να πραγματοποιούν ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση, επικαιροποίηση της φαρμακευτικής αγωγής και όταν απαιτείται εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε δεύτερο στάδιο θα δημιουργηθεί ιατρικό αρχείο στο ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, ώστε στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να διευκολύνονται στην εξυπηρέτησή τους και να εκτιμάται ιατρικά η εξέλιξή τους.

Η επαναξιολόγηση της ιατρικής τους κατάστασης θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα των 3- 4 μηνών, εκτός από τις περιπτώσεις που η γιατρός θα εκτιμήσει ότι χρειάζεται πιο τακτική παρακολούθηση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε το τοπικό ΠΕΔΥ για τη διάθεση προσφοράς στις ευάλωτες ομάδες της πόλης, επισημαίνοντας ότι «είναι χρέος όλων μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και ειδικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση που γνωρίζει εκ του σύνεγγυς τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε στενή και αγαστή συνεργασία με τη τοπική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μπορεί και πρέπει να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πρωτοβουλία μας αυτή, αποτελεί ένα πρώτο βήμα και είμαι σίγουρος ότι θα ενσαρκωθεί και με άλλες σπουδαίες δράσεις για την οχύρωση της υγείας των πολιτών.»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνος Καλλικούρδης δήλωσε ότι «το ΠΕΔΥ Αμαρουσίου αντιλαμβάνεται τις ανάγκες των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρήζουν ειδικής ιατρικής φροντίδας και προχωρά σε αυτή τη συνεργασία, αναδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπό του.

Με μεγάλη προθυμία συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα