Νέο ροζ σκάνδαλο μαστίζει τη Σίλικον Βάλεϊ

Ο λόγος για τον Ντέιβ ΜακΚλουρ, συνιδρυτή της εταιρείας 500 Startups, ο οποίος...
κατηγορείται από πολλές γυναίκες που εργάζονταν στην εταιρεία του για παρενόχληση.

Ένα ακόμα σκάνδαλο έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά της Σίλικον Βάλεϊ, μετά την παραίτηση ενός ακόμα διευθύνοντος συμβούλου μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας. Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν η υποψήφια εργαζομένη στην 500 Startups, Σάρα Κανστ, μίλησε στην εφημερίδα New York Times αποκαλύπτοντας ότι ο ΜακΚλουρ τής είχε στείλει μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου μετά τη συνάντηση που είχαν για ενδεχόμενη συνεργασία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο ίδιος ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης την παραίτησή του ζητώντας δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Στην ανάρτηση που είχε τίτλο «Είμαι άθλιος, λυπάμαι», ο ΜακΚλουρ παραδέχεται ότι η συμπεριφορά του ήταν ανάρμοστη και προς άλλες γυναίκες, όχι μόνο υπαλλήλους στην εταιρεία του αλλά και συνεργάτιδες.

«Φλέρταρα με πολλές γυναίκες σε περιστάσεις που είχαν σχέση με τη δουλειά και η συμπεριφορά μου προφανώς ήταν ανάρμοστη. Ανάγκασα πολλούς ανθρώπους να βρεθούν σε ταπεινωτική θέση και εγώ εκμεταλλευόμουν τις καταστάσεις εκείνες που δεν έπρεπε.

Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και λάθος»», αναφέρει. Μετά την παραίτηση του ΜακΚλουρ, η συνιδρύτρια της 500 Startups, Κριστίν Τσάι, ανέλαβε πλέον τα ηνία της εταιρείας ως διευθύνων σύμβουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα