Νέα εντατικοποιημένη φάση συνομιλιών για το Κυπριακό

Συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την πρώτη μετά την ανάπαυλα για τις θερινές διακοπές, έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο...
πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Η συνάντηση ξεκινά στις 10.00 το πρωί, και είναι η πρώτη σε μια σειρά 7 προγραμματισμένων συναντήσεων των δύο ηγετών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που σηματοδοτεί την έναρξη της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών.

Κατά
τη σημερινή συνάντηση αναμένεται να καθοριστεί η ατζέντα των συναντήσεων και να γίνει η οργάνωση της συζήτησης των συναντήσεων και να καθοριστεί η ημερήσια διάταξη της κάθε συνάντησης, ενώ οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τι αναμένουν να παραχθεί μέσα από τη νέα, εντατικοποιημένη φάση των συνομιλιών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, οι επόμενες επτά συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και θα κρίνουν το πώς μπορεί να προχωρήσει η όλη διαδικασία.

Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν θέματα από όλα τα κεφάλαια του Κυπριακού και πιο συγκεκριμένα, θέματα για τα οποία είτε δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής διεξοδική συζήτηση, είτε παρατηρούνται διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, στόχος είναι να υπάρξουν περαιτέρω συναντιλήψεις ή και συγκλίσεις» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι επτά συναντήσεις καθορίστηκαν για τις 23, 29 και 31 Αυγούστου και 2, 6, 8 και 14 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα