Να πώς θα χάσεις κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα, χωρίς να κάνεις δίαιτα

Tips για να ξεφουσκώσεις άμεσα...

1. Μη φεύγεις από το σπίτι σου αν δεν έχεις πρώτα καταναλώσει ένα υγιεινό, χορταστικό γεύμα. Ρίξε σε ένα μπολ ένα γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά, δύο κουταλιές της σούπας βρώμη, λίγα αμύγδαλα και 1 κ.γ μέλι και χάρισε στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ημέρας. Αν φύγεις από το σπίτι με άδειο στομάχι, να είσαι σίγουρη πως στην πορεία θα καταλήξεις με κάποια παχυντική τροφή στα χέρια σου.

2.
Έχε πάντα στην τσάντα σου υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες και λιπαρά. Καλή λύση αποτελούν τα φρούτα (μπανάνες, μανταρίνια, μήλα), οι ανάλατοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια) και οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης. Ενδιάμεσα των κυρίων γευμάτων φρόντισε να καταναλώνεις ένα από αυτά τα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμένεις χορτάτη κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα σου είναι πιο εύκολο να αποφύγεις τους διατροφικούς πειρασμούς.

3. Νερό, νερό, νερό και αντίο κατακράτηση. Σίγουρα έχεις διαβάσει 392320 φορές πως το νερό είναι ο απόλυτος σύμμαχος της σιλουέτας σου! Κι όμως για κάποιο λόγο αρνείσαι να καταναλώνεις ημερησίως τα 2 λίτρα που προτείνουν οι διατροφολόγοι. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνεις; Μαγικό tip δεν έχουμε να σου δώσουμε, απλά φρόντισε να έχεις πάντοτε δίπλα σου ένα μπουκαλάκι νερό.

4. Μη μένεις νηστική για πολλές ώρες. Έχε στο νου σου πως θα πρέπει να καταναλώνεις μικρές ποσότητες υγιεινών τροφών ανά 4 περίπου ώρες. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να ρυθμίσεις τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό σου και ταυτόχρονα να νικήσεις τις λιγούρες.

5. Συνόδευε το κυρίως πιάτο σου με πράσινη σαλάτα και θα δεις πόσο πιο γρήγορα θα νιώσεις πλήρης. Άσε που θα χαρίσεις στον οργανισμό σου και πολλές βιταμίνες! Πού το πας αυτό;

6. Μείωσε την ποσότητα αλατιού στα γεύματά σου και ξεγέλασε τη γεύση σου προσθέτοντας μπαχαρικά και μυρωδικά. Για ακόμη καλύτερες καύσεις και γρήγορο μεταβολισμό, πρόσθεσε λίγο πιπέρι καγιέν στα κυρίως πιάτα σου.

7. Η τσίχλα θα γίνει ο σύμμαχός σου τις ημέρες που θέλεις να καταβροχθίσεις ό,τι βρίσκεται μπροστά σου. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το μάσημα της τσίχλας μειώνει την όρεξη και ξεγελά τον εγκέφαλο. Φυσικά προτίμησε εκείνες που δεν περιέχουν ζάχαρη.

8. Για το διάστημα αυτό (τουλάχιστον) μείωσε τις ποσότητες αλκοόλ, αναψυκτικών αλλά και τυποποιημένων χυμών που καταναλώνεις μέσα στη μέρα. Προτίμησε να πίνεις πράσινο τσάι που βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

9. Πρόσεχε τι καταναλώνεις στο βραδινό σου γεύμα. Απόφυγε τα τηγανητά, το junk food και γενικότερα τα φαγητά που είναι πλούσια σε κακά λιπαρά. Μία πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και λίγο τυρί ή μία ομελέτα με ασπράδια αυγών και λαχανικά αποτελούν ιδανικές επιλογές για να κλείσεις σωστά τη μέρα σου.

10. Τέλος, αν θέλεις ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα φρόντισε να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα. Βγες για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο ή πάρε επιτέλους την απόφαση να πας στο γυμναστήριό σου που σε περιμένει εδώ και κάτι μήνες (ναι, μιλάω και σε εμένα). Ήρθε η ώρα να λάβεις-ω δράση.

Good luck!
Keywords
Τυχαία Θέματα