Μήνυμα αναγνώστη: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

Προσοχή σε όλους που ασχολούνται με το διαδίκτυο και ιδιαίτερα με τις αγορές προϊόντων.

Μια νέα απάτη έχει ξεκινήσει με σκοπό την κλοπη δεδομένων απο τον υπολογιστή και κυριος πιστωτικών καρτών και κωδικων σύνδεσης με τραπεζικούς Λογαριασμούς.

Την Τρίτη για επαγγελματικούς λόγους συνδέθηκα σε σαιτ για επαγγελματικές αγορο-πωλησιες (χονδρικες προμηθιες απο Κίνα) και εδειξα ενδιαφερον για καποιο προιον. Η εταιρια
που πουλουσε το προιον για να μου απαντησει μεσω mail ζητουσε επίμονα τηλεφωνο αλλα επειδη γνωριζω τους Κινέζους τι ενοχλητικοι ειναι (μπορει να τηλεφ. 3 τα χαραματα να σου στειλουν προσφορα)εδωσα σταθερό στο γραφειο. Ξαφνικά εχθές το μεσημέρι χτυπαει το τηλ. το σταθερο και ακουω απο την αλλη γραμμη εναν Ινδο (πιθανον)να μου εξηγει οτι το συστημα τους δεν μπορει να δεχτει το mail μου διοτι ο υπολογιστης μου ειναι μολυσμενος και οτι ο τεχνικος της εταιριας του μπορει να σωσει το pc μου απο ολικη καταστραφη.

Επειδη ηθελα να δω που το παει λεω οκ αντε βοηθαμε. (το έπαιξα ασχετος, κατ επαγγελμα ειμαι μηχανικος Υπολογιστών) και αρχιζει να μου ζηταει να κανω καποιες Ενεργιες. (εν ταχη μεσα από το Command Prompt ηθελε να εκτελέσω εντολή να κατεβάσω λογισμικό απομακρυσμνενου ελεγχου.)

Προσοχη Σε ολους. Μην δεχεστε απο κανεναν να εκτελέσετε λογισμικο αν δεν ξερετε 110% τι κανει.

Για χαριν της ιστοριας και μετά απο ερευνα για παρόμοιες απατες μπορει να σας παρουσιαστεί ο ομιλων ως Τεχνικος της Microsoft support ή αλλης εταιριας.

Ο τυπος ηταν πολυ επιμονος και επειδη ειχα ορεξη για αστεια εκανα ταχα οτι δεν καταλαβαινα τον εκνευριζα γιατι δεν εβρισκα τα πληκτρα, εκλεινα το τηλεφωνο και ξαναεπερνε και του ελεγα οτι επεσε ή γραμμη. Μετα απο 45 λεπτα αφου βαρεθηκα του λεω δυστυχώς δεν εχω win στο pc moy αλλα Peento.

Αναγνώστης
Keywords
Τυχαία Θέματα