Μεταδίδεται και μεταξύ ανθρώπων ο νέος κορονοϊός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως φαίνεται πιθανό ο νέος κορονοϊός που έχει προκαλέσει το θάνατο σε... 18 ανθρώπους στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να μπορεί να μεταδοθεί ανάμεσα σε ανθρώπους με τη στενή επαφή.

Ο κορονοϊός προέρχεται από την ίδια οικογένεια ιών που προκάλεσαν την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), το οποίο εντοπίστηκε αρχικά στην Ασία το 2003 και ευθύνεται για τον θάνατο 775 ανθρώπων
σε όλον τον κόσμο.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥΚεΐτζι Φουκούντα που επισκέφτηκε την Σαουδική Αραβία, χώρα όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει "γενικευμένη μετάδοση σε κοινότητες".

Πρόσθεσε όμως πως "το γεγονός που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι διαφορετικές εστίες σε πολλές χώρες υποστηρίζουν όλο και περισσότερο την θεωρία ότι όταν υπάρχει στενή επαφή, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο".

Ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του εξήγησε πως "στενή επαφή" σημαίνει η παραμονή σε μικρό περιορισμένο χώρο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με έναν άνθρωπο που έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

Tο υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού στην περιοχή αλ-Αχσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα