Με αυτές τις ασκήσεις προσώπου η επιδερμίδα σου θα δείχνει χρόνια νεότερη

Όλες ξέρουμε πως η άσκηση, όταν γίνεται σε σταθερή βάση και σωστά μπορεί πραγματικά να αποδώσει και να φέρει θεαματικά αποτελέσματα...

Σώμα πιο λεπτό, σφιχτό και δυνατό. Η επιστήμη αλλά και φωτογραφίες πριν και μετά, ανθρώπων που τα κατάφεραν, αποδεικνύουν πως η γυμναστική και η άσκηση μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα μας. Θα το πιστεύατε όμως αν σας έλεγα πως η άσκηση μπορεί να αλλάξει και την επιδερμίδα του προσώπου;

Σίγουρα τον τελευταίο καιρό όλο και κάπου θα έχεις ακούσει για τις ασκήσεις προσώπου που εμφανίζονται σαν μια από τις πιο hot τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς αυτήν
την στιγμή. Ακόμα πιο σίγουρο είναι πως κάπου θα έχεις δει ειδικούς να σου δείχνουν τον τρόπο να εφαρμόσεις διαφορετικές τεχνικές και πιθανόν έχει περάσει και από τα δικά σου χέρια κάποιο περιοδικό που με σχεδιαγράμματα σε καλεί να τις δοκιμάσεις. Η ιδέα των facial exercises βασίζεται στην ίδια λογική με την κανονική γυμναστική. Οι μύες δουλεύουν, το πρόσωπο ανορθώνεται και παίρνει ξανά όγκο. Πως γίνονται όμως αυτές οι ασκήσεις και πως λειτουργεί η καθεμία από αυτές; Μπορούμε να τις κάνουμε μόνες μας και να τις κάνουμε σωστά.

Οι ασκήσεις προσώπου έχουν στόχο να ενδυναμώσουν τους μύες του προσώπου και τελικά αυτό να δείχνει πιο σφριγηλό και λαμπερό, ενώ οι εκφράσεις γίνονται πιο ξεκάθαρες και το πρόσωπο ανορθώνεται. Για παράδειγμα θα έχετε παρατηρήσει πως όταν έχετε καιρό να γυμνάσετε ένα μέρος του σώματος σας αυτό δείχνει πιο αδυνατισμένο και χαλαρό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μύες του προσώπου. Κάνοντας τέτοιου είδους ασκήσεις ουσιαστικά αναδιαμορφώνετε το περίγραμμα σαν να κάνετε contouring. Kαι αυτό είναι πολύ σημαντικό και στ’ αλήθεια απαραίτητο, αφού με το πέρασμα του χρόνου, το δέρμα χάνει σημαντική ποσότητα κολλαγόνου. Με αυτές γίνεται πιο έντονη η κυκλοφορία του αίματος και η επιδερμίδα «γεμίζει» και αποκτά νεανική λάμψη ξανά.

Βασική προϋπόθεση για να δείτε άμεσα αποτελέσματα είναι να εκτελείτε τις ασκήσεις καθημερινά και σταθερά.

Εμείς βρήκαμε 3 από τις πιο απλές αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματικές ασκήσεις, που μοιάζουν με παιχνίδι, που μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε και μόνη σας μπροστά από τον καθρέφτη του σπιτιού σας και επικεντρώνονται στο σημείο που είναι πιο ορατά τα σημάδια του χρόνου, τα ζυγωματικά. Δοκιμάστε τις και εξαφανίστε τα.

Fish Lips

Πόσες φορές δεν έκανες το ψαράκι όταν έπαιζες με την ανιψιά ή την μικρή σου αδερφή; Ε λοιπόν αυτό θα κάνεις και τώρα για να ανανεώσεις την όψη του προσώπου σου!

Μέρος πρώτο

1 Ρουφήξτε τα μάγουλα σας σαν ψάρι, με τα χείλη σας σφιγμένα.

2 Με τα χείλη σας ακόμα σφιγμένα προσπαθήστε να χαμογελάσετε όσο πιο πολύ μπορείτε. Προσπαθήστε να έχετε χαλαρό όλο το υπόλοιπο πρόσωπο όπως τα μάτια.

3 Κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα.

4 Χαλαρώστε.

Επαναλάβετε τρεις φορές

Μέρος δεύτερο.

1 Κάντε ξανά τα δύο πρώτα βήματα, αντί όμως να κρατήσετε τα χείλη σας έτσι, προσπαθήστε να ανεβοκατεβάσετε τους μύες του προσώπου, ενώ ρουφάτε τα μάγουλα σας. Μπορεί αυτή η κίνηση προς τα πάνω και μετά προς τα κάτω να μην είναι τόσο αισθητή στον καθρέφτη όμως πρέπει να την αισθανθείτε.

Κiss Face

Παραδέξου το. Έχεις στείλει αμέτρητα φιλάκια στα instagram stories. Που να φανταζόσουν πως αυτά τα φιλάκια σε κάνουν πιο όμορφη.

Μέρος πρώτο

1 Σπρώξτε τα χείλη σας προς τα έξω σαν να πρόκειται να φιλήσετε κάποιον.

2 Κρατήστε τα σε αυτήν την θέση, ενώ προσπαθείτε να χαμογελάσετε πλατιά. Βεβαιωθείτε πως κρατάτε τα μάτια σας χαλαρά.

3 Κράτηστε για 10”.

4 Χαλαρώστε.

Μέρος δεύτερο

1 Επαναλάβετε τα δύο πρώτα βήματα και στην συνέχεια κρατώντας τα χείλη σας σε πόζα φιλιού, ανασηκώστε τα μάγουλα σας πάνω και κάτω 12 φορές

2 Χαλαρώστε

Whistle

Σου αρέσει να σφυρίζεις το αγαπημένο σου τραγούδι; Τώρα έχεις έναν λόγο παραπάνω να το κάνεις!

Μέρος πρώτο

1 Σχηματίστε ένα Ο με τα χείλη σαν να πρόκειται να σφυρίξετε.

2 Χαμογελάστε όσο πιο δυνατά μπορείτε με τα χείλη να διατηρούν την ίδια θέση.

3 Κράτηστε για 10”.

4 Χαλαρώστε.

Μέρος δεύτερο

1 Επαναλάβετε τα βήματα ένα και δύο από το πρώτο μέρος.

2 Ανασηκώστε τα μάγουλα πάνω και κάτω 12 φορές με τα χείλη σας ακόμα σε σχήμα "Ο".

3 Χαλαρώστε.

Τις πρώτες μέρες αυτό που θα αισθάνεστε είναι, τους μύες τους προσώπου κουρασμένους και κάπως μουδιασμένους, όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Επιπλέον πολλοί νομίζουν πως με τόσες εκφράσεις οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες, πράγμα που δεν ισχύει. Eίναι όμως σημαντικό να κρατάτε τα μάτια σας χαλαρά και όχι σφιγμένα από την αντανακλαστική κίνηση της προσπάθειας.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα