Μάθε παιδί μου γράμματα

του εκδοροσφαγεα
Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του κυρίου Δένδια που παραπέμπει στον ήρωα της ταινίας μάθε παιδί μου γράμματα, αλλά τα όσα έχει πει σε λίγες ώρες.
Επικεφαλής όλων αυτών των επιχειρήσεων που θέλουν να διαφυλάξουν ουχί μόνο την νομιμότητα αλλά και την ελληνική καθαρότητα με κάποιο τρόπο, θέλησε να κάνει παραπομπές και δάνεια από την ελληνική Ιστορία και μυθολογία.

Η πρώτη γκάφα ήταν όταν ονόμασε την επιχείρηση σκούπα για τους μετανάστες «Ξένιος Ζευς». Όπως είναι γνωστό ο Ξένιος
Δίας ήταν ο προστάτης του κάθε ξένου και κατατρεγμένου που έπρεπε να περιθάλψουν και να φιλοξενήσουν. Δεν νομίζω πως ο κύριος Δένδιας κάνει κάτι τέτοιο, εκτός αν καταφεύγει στον ευφημισμό γιατί θέλει να βγαίνει το όνομά του όταν κάποιος googlάρει το ελληνικό Δωδεκάθεο.

Πάμε παρακάτω. Ο κύριος Δένδιας δήλωσε (η δήλωση όπως έχει καταγραφεί από τον ΣΚΑΙ) : «Από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή». Κατ αρχήν η διπλή άρνηση σε μια φράση είναι κατάφαση. Το «ΔΕΝ» δηλαδή είναι περιττό, γιατί εννοεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συνέλαβε το αρχαιοπρεπές μυαλό του. Επίσης (λεπτομέρεια αλλά έχει σημασία) οι Δωριείς κατέβηκαν πριν από 3200 χρόνια. Το κυριότερο όμως είναι πως οι Δωριείς ήταν ένα από τα τέσσερα ελληνικά φύλλα (Ίωνες, Αχαιοί, Αιολείς), οπότε δεν πραγματοποίησαν καμία εισβολή. Επίσης διέθεταν πολύ πιο αναπτυγμένο πολιτισμό από αυτόν που υπήρχε στον Ελλαδικό χώρο, με εργαλεία και όπλα από μέταλλο.

Οι συγκρίσεις λοιπόν με την μετανάστευση μάλλον ατυχείς είναι και σίγουρα ανιστόρητες. Πολύ φοβάμαι δηλαδή πως γνωρίζει την αρχαιοελληνική ιστορία από τη σειρά «Ζήνα» του Star, στην οποία Ηρακλής. Αχιλλέας και Κολοκοτρώνης έκαναν ταυτόχρονες εμφανίσεις και ενίοτε με φτερά. Οπότε ΔΕΝ. Όπως λέμε ΔΕΝδιας.

koutipandoras.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα