Λονδίνο, πρωτεύουσα του κόσμου στις επιχειρηματικές ευκαιρίες

Παγκόσμια πρωτεύουσα για όσους αναζητούν νέες ευκαιρίες - σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο – αναδεικνύεται, για δεύτερη συνεχή ...
χρονιά, το Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας μεταξύ των 30 κορυφαίων επιχειρηματικών κέντρων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση του “Cities of Opportunity Index” της PwC, στη 2η θέση της ίδιας λίστας τοποθετείται η Σιγκαπούρη, με
το Τορόντο να έρχεται 3ο, το Παρίσι στην 4η θέση και τη Σιγκαπούρη να καταλαμβάνει την 5η. Τη δεκάδα των κορυφαίων επιχειρηματικών κέντρων του κόσμου, που προσφέρουν τις περισσότερες ευκαιρίες, συμπληρώνουν η Νέα Υόρκη, η Στοκχόλμη, το Σαν Φρανσίσκο, το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϋ. Συνολικά, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα της PwC, η Ευρώπη εκτός από την 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχει σημαντική εκπροσώπηση στη δεκάδα, καταλαμβάνοντας τέσσερις από τις δέκα κορυφαίες θέσεις.

Το “Cities of Opportunity Index” της PwC αξιολογεί συνολικά 10 δείκτες, οι οποίοι σχετίζονται με τις επιδόσεις των πόλεων σε θέματα μεταφορών και υποδομών, διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, δημογραφικά χαρακτηριστικά, τεχνολογική εξέλιξη και ωριμότητα, κόστος πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες. Η έκθεση καταδεικνύει ότι οι πόλεις έχουν πετύχει όχι μόνο όταν έχουν καλές επιδόσεις σε οικονομικά ζητήματα, αλλά όταν πετυχαίνουν σε μια σειρά από κοινωνικές παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της καλής ποιότητας ζωής και στέγασης ή τη σχέση με την τεχνολογία. “Ισχυρές επιδόσεις εμφανίζουν οι πόλεις που σχεδιάζουν και παρέχουν στους πολίτες ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ποιότητας ζωής σε κοινωνικό, οικονομικό και φυσικό επίπεδο”, αναφέρει η PwC.

Οι κορυφαίες πόλεις
Στη νέα αξιολόγηση του “Cities of Opportunity Index”, το Λονδίνο δεν κατέλαβε απλά την 1η θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Κατάφερε να μεγαλώσει την απόσταση που το χωρίζει από τα υπόλοιπα επιχειρηματικά κέντρα με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες.

Από την πλευρά της, η κατέχουσα τη 2η θέση Σιγκαπούρη (η μόνη ασιατική πόλη στην κορυφαία πεντάδα) κατατάσσεται πρώτη σε τρεις από τους επιμέρους δείκτες που μετρά η PwC, την τεχνολογική ετοιμότητα, τις υποδομές και τις μεταφορές. Το 3ο στην παγκόσμια κατάταξη Τορόντο πετυχαίνει την πρώτη θέση σε επτά από τους επιμέρους δείκτες.

Το Άμστερνταμ εισέρχεται για πρώτη φορά στη λίστα των 30 πόλεων, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, την 5η θέση. Η ολλανδική πόλη έχει πολύ καλές επιδόσεις σε τρεις επιμέρους δείκτες, αυτούς που σχετίζονται με το ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία, την τεχνολογική ετοιμότητα και την αειφορία του φυσικού περιβάλλοντος. Τέλος, η Νέα Υόρκη, αν και παραμένει στην ελίτ των πόλεων με τις περισσότερες ευκαιρίες, βρίσκεται μόλις στην 6η θέση, από την 1η που κατείχε το 2013.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα