Κύπρος:΅Ναρκωτική ουσία σε καλαμάκια εντόπισαν γονείς σε πάρκο

Ποσότητα της συνθετικής ναρκωτικής «crystal meth», εντοπίστηκε κρυμμένη σε πάρκο στη Γεροσκήπου, στο οποίο έπαιζαν παιδιά. Η ...
παρατηρητικότητα γονέων έφερε στο φως την υπόθεση και τα ναρκωτικά, τα οποία ήταν μάλιστα κρυμμένα σε τεμαχισμένα καλαμάκια, παραλήφθηκαν από την ΥΚΑΝ για τα περαιτέρω.

Τα νέου τύπου ναρκωτικά εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στο Ιεροκήπιο Πάρκο στη Γεροσκήπου. Γονείς παιδιών που έπαιζαν αμέριμνα στο σημείο, πρόσεξαν σε σημείο περιτοιχίσματος
εντός του πάρκου τρία καλαμάκια να είναι τοποθετημένα με τρόπο που έδειχνε ότι κάποιοι ήθελαν να τα κρύψουν. Τις υποψίες των γονέων κίνησε το γεγονός ότι τα καλαμάκια ήταν τεμαχισμένα και οι άκρες τους είχαν καεί και λιώσει με τρόπο που υποδείκνυαν ότι περιέκλειναν μέσα τους κάποια ουσία.

Οι άνδρες της ΥΚΑΝ που έσπευσαν στη σκηνή διαπίστωσαν ότι όντως μέσα στα καλαμάκια, που οι άκρες τους είχαν πράγματι σφραγιστεί με τη χρήση αναπτήρα ώστε να λιώσει το πλαστικό, βρισκόταν ποσότητα μισού περίπου γραμμαρίου της κρυσταλικής αυτής μορφής ναρκωτικού.

Το crystal meth, όπως και παρόμοιας επεξεργασίας και χημικής σύνθεσης νέα ναρκωτικά, προκαλεί έντονη ανησυχία στις αρχές, δεδομένου ότι έχουν διεισδύσει σε ανησυχητικό βαθμό στην κυπριακή κοινωνία και κυρίως σε τμήματα της νεολαίας, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι της ΥΚΑΝ.

Οι έρευνες για την ανεύρεση των ναρκωτικών στη Γεροσκήπου, συνεχίζονται.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα