Κτύπημα στην τρομοκρατία... "Κτύπημα" και στη διαφθορά...

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Ουδείς αμφιβάλλει ότι η σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Ν. Μαζιώτη είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Το πόσο θα αξιοποιηθεί η σύλληψη αυτή για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, δηλαδή του Επαναστατικού Αγώνα, ή και άλλων μένει να αποδειχθεί. Λέτε να φθάσουμε στο σημείο να γυρίσει από μόνος του στην φυλακή και ο Ξηρός μια και έχασε την παρέα του τώρα;
Θα δούμε. Εμείς θα περιμένουμε τις εξελίξεις γιατί είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε οτιδήποτε άλλο.

Απλά ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα, γιατί ήδη πολλές εκδοχές ακούμε για την επιχείρηση σύλληψης και όλα αυτά. Και όταν γράφουμε για παρατράγουδα εννοούμε το θέμα των χρημάτων της επικήρυξης και na μην έχουμε καμιά καινούργια «Άννα» της Λουίζης Ριανκούρ… Τότε που εμφανίστηκε η περίφημη «Άννα» για να εισπράξει την επικήρυξη για την 17 Νοέμβρη!

Αλλά ας αφήσουμε την τρομοκρατία και ας πάμε σε κάτι που οι λογικοί άνθρωποι θεωρούν πρόβλημα εφάμιλλο, αν όχι και μεγαλύτερο της τρομοκρατίας! Την διαφθορά… Τα νέα είναι πολύ «ευχάριστα»! Η διαφθορά στην Ελλάδα πνέει τα λοίσθια… Έρχεται σύντομα το τελειωτικό κτύπημα που θα την στείλει στον …άλλο κόσμο… Πως και γιατί; Απλό! Μάθαμε ότι συναντήθηκε η τρόικα με τον με τον Εθνικό Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των μέτρων που λαμβάνονται στον τομέα των ελέγχων των δηλώσεων «πόθεν έσχες» τόσο των πολιτικών προσώπων, όσο και όλων όσων υποχρεούνται να τις υποβάλλουν (γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, νομάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ, δημοσιογράφοι, κ.λπ.).

Σε αυτή την συνάντηση έγινε γνωστό ότι θα συγκροτηθεί μόνιμη πενταμελής επιτροπή στη Βουλή, που θα ελέγχει το πολιτικό χρήμα και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Η επιτροπή θα απαρτίζεται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς -οι οποίοι θα απασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό- και από έναν από τους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος. Επίσης τα μέλη της τρόικας έμαθαν ότι αναμένεται να παραδοθεί έως τον ερχόμενο Νοέμβριο ηλεκτρονική μονάδα που έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και των μεταβολών, που θα επέρχονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Μάλιστα τους ενημέρωσε ότι ΑΝ κατά τη σύγκριση αυτή των στοιχείων παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων, τότε αυτόματα στο ονοματεπώνυμο του προσώπου θα εμφανίζεται κόκκινη σημαία (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.

Και από πού να αρχίσουμε;

Ας αρχίσουμε από την πενταμελή επιτροπή! Σύμφωνα με τον Αμερικανό κωμικό Fred Allen «Επιτροπή είναι μια ομάδα ανθρώπων που από μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά σαν ομάδα μπορούν να αποφασίσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Και με τι να συνεχίσουμε, με την σύνθεση της επιτροπής; Εμπνέει εμπιστοσύνη και μόνον εμπιστοσύνη ότι θα συμμετέχουν δύο βουλευτές… Άλλωστε έχουμε δει το έργο των βουλευτών στις διάφορες εξεταστικές επιτροπές!!! Ανάθεμα και αν βρήκαν ποτέ τους κάτι… Βάζουν και δύο δικαστικούς για να υπάρχει νομιμοποίηση, ότι να έχουμε και δικαστικούς ανάμεσα μας.

Και με τι να ολοκληρώσουμε; Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το πέμπτο μέλος της επιτροπής που θα είναι ένας εκ των υποδιοικητών της Τραπέζης της Ελλάδος. Η Τράπεζα της Ελλάδος φημίζεται για το έργο της… «Λαδάκι» για τους ελεγκτές με την σφραγίδα φυσικά της διοίκησης το ομολογιακό δάνειο του MEGA, τα δάνεια του Καρούζου, τα δάνεια όλων των άλλων, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τα κόκκινα δάνεια που μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν ήταν πρόβλημα και σήμερα είναι βόμβα για την οικονομία. Και τόσα άλλα που δεν μας έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή.

Πάντως το πιο ωραίο από όλα είναι η κόκκινη σημαία που θα εμφανίζεται όταν παρατηρηθεί ξαφνική αύξηση περιουσιακών στοιχείων! Κάτι σαν την κόκκινη κάρτα που δείχνουν οι διαιτητές στο ποδόσφαιρο… Για την βλακεία εκείνων που κάνουν ξέπλυμα, δωροδοκούνται κλπ και που το κάνουν στο όνομα τους, όχι σε offshore εταιρείες, όχι στο όνομα τρίτων, και ξαφνικά και απότομα, τι χρώμα σημαία θα εμφανίζεται; Γιατί μόνο βλάκας και άσχετος θα αυξάνει απότομα τα περιουσιακά του στοιχεία και στο όνομα του… Και ως γνωστόν αυτοί που κάνουν τις δουλειές αυτές είναι μανούλες… Μόνο βλάκες δεν είναι…

Πάντως η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς φαίνεται και σε άλλες αποφάσεις… Για παράδειγμα η κυβέρνηση πέρασε «νύκτα», όπως συνηθίζει με όλες τις τροπολογίες για αμνηστίες σε ποινικά αδικήματα κλπ, και το περιβόητο πολυνομοσχέδιο των 800 σελίδων, όπου προβλέπεται σε αυτό μεταξύ άλλων η κατάργηση των περιπτώσεων στ', ζ΄ και η’ της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του νόμου του 1994, οι οποίες είχαν προστεθεί στον πρώτο νόμο, με τον 4198 του 2013. Σε απλά Ελληνικά σημαίνει ότι κατάργησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων, δηλαδή στο «ξέπλυμα»!!!

Δηλαδή οι δικαστικές αρχές όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, σιγά μην τα έγραφαν αυτά τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν πια να ζητήσουν άρση απορρήτου υπόπτων για το αδίκημα της δωροδοκίας ξένων (αλλοδαπών) δημοσίων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές και δεύτερον και κυριότερο ότι στερούνται του δικαιώματος αιτήματος άρσης απορρήτου για τους υπαίτιους πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες! Αυτό μόλις πριν από τρεισήμισι μήνες! Και ως γνωστόν το ξέπλυμα είναι το μόνο αδίκημα που δεν παραγράφεται! Μπράβο βρε «παλληκάρια», μπράβο για την ηθική σας…

Να γιατί ηρεμήσαμε… Να γιατί παραπαίει η διαφθορά στην χώρα μας… Να γιατί πνέει τα λοίσθια η διαφθορά… Γιατί οι πολιτικοί ηγέτες αυτής της χώρας είναι αποφασισμένοι να πατάξουν την διαφθορά, την μεγάλη φοροδιαφυγή, την γάγγραινα αυτή που τρώει την Ελλάδα στα προσεχή 100 χρόνια! Τι; Έπρεπε τώρα ή εδώ και δύο-τρία χρόνια να έχουν γίνει αυτά… Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Εν τω μεταξύ βοηθούν τους ολιγάρχες στο έργο τους, πώς να αποκτήσουν και άλλο πλούτο, πώς να ξεπουλήσουν την χώρα, να κουρέψουν τα δάνεια τους, βλέπε πχ συγχώνευση ΠΗΓΑΣΟΥ-ΔΟΛ και ο λαουτζίκος να πάει να πληρώνει τα σπασμένα και τα κλεμμένα των άλλων… Και πάνω από όλα η κυβέρνηση φέρνει και στην Βουλή και ψηφίζουν οι βουλευτές και τις (ν)τροπολογίες για την αμνήστευση ποινικών αδικημάτων που έχουν να κάνουν με δωροδοκίες κλπ. Είναι λοιπόν να μην εμπιστευόμαστε αυτούς που μας κυβερνούν; Είναι… Αχάριστε λαέ…
Keywords
Τυχαία Θέματα