Κρέστενα: Προβλήματα ύδρευσης αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που λένε… το νερό νεράκι!

Χωρίς νερό είναι στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το καλοκαίρι οι κάτοικοι των Κρεστένων στην περιοχή που εκτείνεται πίσω από τον...
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, κοντά στην παλιά δεξαμενή, καθώς το δίκτυο ύδρευσης παρουσιάζει προβλήματα όταν αυξάνεται απότομα η κατανάλωση.

Όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» κάτοικοι της περιοχής, από το Πάσχα και μετά ελαττώνεται δραστικά η ροή της ύδρευσης, ενώ τους θερινούς μήνες οι βρύσες
βγάζουν νερό μόνο όταν βραδιάζει.

«Έχω επιστρέψει εδώ και πέντε χρόνια για να βοηθήσω τη μητέρα μου που είναι ασθενής και κατάκοιτη και από τότε που ήρθα κάνω παράπονα, γιατί νερό δεν έχουμε. Η μητέρα μου μπαινοβγαίνει διαρκώς στο νοσοκομείο και έχει πολύ αυξημένες ανάγκες, είναι με οξυγόνο, και θέλω να την πλύνω και δεν μπορώ». Επισημαίνει στην εφ. «Πατρίς» η Γεωργία Καπένη, η οποία μένει στο υψηλότερο σημείο των Κρεστένων, στη θέση «Γουλά».

«Μου είπαν να βάλω ντεπόζιτο. Πού να βρω 600 ευρώ για να αγοράσω; Αναγκάζομαι να μαζεύω μπουκάλια στην κουζίνα. Πλένω και βάζω πλυντήριο τη νύχτα και τα ξημερώματα. Τη μέρα δεν μπορούμε να πλυθούμε. Ζω σαν την κουκουβάγια», αναφέρει με νόημα η κα Καπένη.

Ο Ηρακλής Βασιλόπουλος, κάτοικος της ίδιας γειτονιάς, χτυπάει «καμπανάκι» σε περίπτωση πυρκαγιάς και τονίζει ότι το πρόβλημα πρέπει κάποια στιγμή να επιλυθεί οριστικά.

«Έχουμε μόνο τέσσερις ώρες το 24ωρο νερό. Αν τυχόν πιάσει φωτιά από κάτω, δεν υπάρχει νερό για να τη σβήσουμε και δεν υπάρχει και δρόμος. Κάθε μέρα κάνουμε παράπονα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται τους θερινούς μήνες, διότι ποτίζουν μπαξέδες στην κάτω Κρέστενα, και δεν φτάνει σε μας. Για να κάνουμε μπάνιο, περιμένουμε να νυχτώσει. Το έχουμε πει επανειλημμένως. Μας είπαν ότι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να έρθει το νερό και εδώ», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος.
Διαρκείς προσπάθειες από τη δημοτική αρχή

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γιάννης Δάγκαρης, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι ήδη η δημοτική αρχή ήδη εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος, καθώς από χθες το πρωί ξεκίνησαν εργασίες κόλλησης του αγωγού από το συνεργείο του δήμου, ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση και στα ψηλά σημεία των Κρεστένων.

«Είμαστε από το πρωί στο πόδι για να δούμε τι χρειάζεται. Το συνεργείο κάνει κόλληση του αγωγού για να έχει νερό η περιοχή. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε καθημερινά να το διορθώσουμε», είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δάγκαρης.

Ο πρόεδρος της ΔΚ Κρεστένων, Κώστας Δρακόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι η δημοτική αρχή από πέρυσι τοποθέτησε νέο αγωγό ειδικα για αυτά τα σπίτια, λόγω των αλάτων, αλλά το πρόβλημα ξαναπαρουσιάστηκε.

«Η τεχνική υπηρεσία και ο αντιδήμαρχος κ. Δάγκαρης παλεύουν διαρκώς για αυτό το θέμα διότι είναι πολύ ψηλά το σημείο. Πιστεύουμε ότι με το νέο έργο της αφαλάτωσης που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μολυβιάτη, θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Δρακόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη ο εργολάβος εγκαθίσταται σταδιακά.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρέστενα, Προβλήματα,krestena, provlimata