Κλειστά αύριο για 2 ώρες τα γραφεία της ΑΗΚ

Σε περίοδο μέτρων εισέρχεται το προσωπικό της ΑΗΚ, το οποίο από σήμερα θα...
απέχει από την υπερωριακή απασχόληση, ενώ αύριο κατέρχεται σε δίωρη στάση εργασίας μεταξύ των ωρών 8-10 πμ.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ διαμαρτύρονται για το Νομοσχέδιο για τους δημόσιους οργανισμούς και τις κρατικές επιχειρήσεις (ΔΟΚΕ) και για τον περί
Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Τροποποιητικό Νόμο (ΙΙ) του 2015, που, όπως υποστηρίζουν, θα αποβούν καταστροφικά για την Αρχή.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι με τα νομοσχέδια αυτά η Κυβέρνηση “θα οδηγήσει στην αποδόμηση, το ξήλωμα και το ξεπούλημα της Αρχής” και θα πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες της. Το πρώτο νομοσχέδιο, είπε, οδηγεί σε συγκεντρωτισμό και το δεύτερο δημιουργεί μια νέα Αρχή Ηλεκτρισμού, ενέργειες οι οποίες τείνουν να προκαταλάβουν την όποια μελέτη για το μέλλον της ΑΗΚ και το διαχωρισμό της. Ο κ. Πανόρκος είπε ότι το ρεύμα θα ακριβύνει κατακόρυφα και εξέφρασε αμφιβολία αν θα υπάρχει επάρκεια ηλεκτρισμού. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει βλάβη εκτός ωρών εργασίας θα διορθώνεται.

Καμία εργασία εκτός εργάσιμων ωρών

Σύμφωνα με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, από σήμερα το προσωπικό της Αρχής Ηλεκτρισμού δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε εργασία εκτός εργάσιμων ωρών χωρίς την έγκριση της Απεργιακής Επιτροπής, ενώ θα ισχύσει αυστηρός περιορισμός του προσωπικού στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Αύριο Πέμπτη 25 Ιουνίου, μεταξύ των ωρών 8-10 πμ, θα πραγματοποιηθεί δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας έξω από τους χώρους εργασίας. Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ηλεκτρισμού πληροφορεί το κοινό ότι λόγω της εξαγγελθείσας για αύριο, δίωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 πμ. Από τις 10 πμ μέχρι τις 01:45 μμ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Από τη στάση εργασίας δεν αναμένεται να επηρεαστεί η απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε οποιονδήποτε καταναλωτή διαβεβαιώνει η Αρχή και εκφράζει τη λύπη της στο καταναλωτικό κοινό για οποιανδήποτε ταλαιπωρία.

Από τη στάση εργασίας θα εξαιρεθεί το ακόλουθο προσωπικό: Εκτελεστικοί Διευθυντές ή Αναπληρωτές τους, Διευθυντές Σταθμών και Περιφερειών ή Αναπληρωτές τους, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, το προσωπικό βάρδιας των Ηλεκτροπαραγωγών Σταθμών, προσωπικό που επιλαμβάνεται βλαβών, προσωπικό που εργάζεται στα Κέντρα Αναφοράς Βλαβών (ΚΑΒ), οι επί καθήκοντι Λειτουργοί Ελέγχου Συστήματος στις Περιφέρειες, Θυρωροί / Φρουροί, όλο το προσωπικό που εργάζεται στο ΔΣΜΚ και ο Διευθυντής Λειτουργίας & Συντήρησης και Τεχν. Ηλεκτρολογίας (Προγραμματισμός Φόρτωσης Μονάδων).

Επίσης, καθ’ όλη την περίοδο των μέτρων το προσωπικό δεν θα προβαίνει σε διακοπές στους οικιακούς καταναλωτές για απλήρωτους λογαριασμούς.

Αποφασίζουν κλιμάκωση μέτρων

Την ερχόμενη Τρίτη οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ θα συνέλθουν από κοινού για να αναλύσουν, να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, με διευρυμένη συμμετοχή προσωπικού.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα