Κάρτα υγείας για όλους τους κρατουμένους των φυλακών

Κάρτα υγείας για όλους τους κρατουμένους στα σωφρονιστικά ιδρύματα ανακοίνωσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με στόχο... τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλης, οι ασθένειες που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις φυλακές εξαιτίας
του μεγάλου κοινωνικού συγχρωτισμού σε άσχημες υγειονομικές συνθήκες, είναι η φυματίωση, η ηπατίτιδα Α, η ηπατίτιδα B και η ηπατίτιδα C, η HIV λοίμωξη, η ψώρα, η φθειρίαση, η ελονοσία και ασφαλώς τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων.

Όπως είπε ο κ. Πατούλης, μέσα από τη συνεργασία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα διοχετεύονται φάρμακα πρώτης ανάγκης και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των κρατούμενων στις φυλακές.

Από τις 13.000 κρατουμένους, οι 7.000 είναι αλλοδαποί και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι ανασφάλιστοι, ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα