Ισόβια κάθειρξη σε 4 άνδρες για ομαδικό βιασμό

Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό μίας 18χρονης τηλεφωνήτριας στην Μουμπάι, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Τρεις από τους άνδρες κρίθηκαν ένοχοι την Πέμπτη για τον ομαδικό βιασμό μίας 22χρονης φωτορεπόρτερ στην ίδια περιοχή τον Αύγουστο του 2012, αλλά η ετυμηγορία σε αυτή την υπόθεση αναμένεται τη Δευτέρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Ύστερα από την καταγγελία της φωτορεπόρτερ στην αστυνομία και τη δημοσιότητα που προσέλαβε η υπόθεση σε ολόκληρη τη χώρα, στην αστυνομία κατέφυγε και η τηλεφωνήτρια για να καταγγείλει τον βιασμό της στην ίδια περιοχή ένα μήνα νωρίτερα.

Η τηλεφωνήτρια αναγνώρισε τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της φωτορεπόρτερ ως τους δράστες του ομαδικού βιασμού της από τέσσερις άνδρες.

Ένας πέμπτος κατηγορούμενος για τον ομαδικό βιασμό της φωτορεπόρτερ είναι ανήλικος κι έτσι δικάζεται από δικαστήριο ανηλίκων.

Οι επιθέσεις στην Μουμπάι, που θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ινδίας για τις γυναίκες, ενέτειναν την λαϊκή οργή για τα υψηλά ποσοστά βιασμών στην Ινδία, ύστερα από τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας μέσα σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον Δεκέμβριο του 2012 που προκάλεσε τον θάνατό της και μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυβέρνηση τότε είχε δεσμευτεί για την γρηγορότερη διεξαγωγή της δίκης των δραστών και για την αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας προς το αυστηρότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα