Ιράκ: Αφέθηκαν ελεύθεροι 32 Τούρκοι οδηγοί!

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα οι 32 Τούρκοι οδηγοί φορτηγού που είχαν απαχθεί στο Ιράκ από τζιχαντιστές τον περασμένο μήνα, δήλωσε ο...
Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία διευκρίνισε ότι αυτοί παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές στο Ιράκ.

"Οι Τούρκοι πολίτες παραδόθηκαν στο γενικό προξενείο της Τουρκίας της Αρμπίλ" και βρίσκονται καθ'οδόν για την πόλη αυτή του ιρακινού βορρά από όπου θα μεταφερθούν αεροπορικώς απόψε στην Τουρκία, σημείωσε ο Νταβούτογλου.
Λίγο νωρίτερα αξιωματούχος στην Άγκυρα είχε ανακοινώσει και αυτός την απελευθέρωση των Τούρκων οδηγών φορτηγού που κρατούνταν όμηροι, διευκρινίζοντας ότι αυτοί βρισκόντουσαν ήδη με Τούρκους αξιωματούχους στο βόρειο Ιράκ. Οι οδηγοί είχαν απαχθεί τον περασμένο μήνα από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ), μετά την προέλαση των δυνάμεων της σουνιτικής αυτής οργάνωσης στο Ιράκ και την κατάληψη από αυτές της Μοσούλης στον ιρακινό βορρά. Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Νταβούτογλου, θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση και των άλλων 49 Τούρκων, μεταξύ των οποίων στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, διπλωμάτες και παιδιά, που συνελήφθησαν επίσης όμηροι τον περασμένο μήνα από τις δυνάμεις της σουνιτικής αυτής οργάνωσης στην Μοσούλη.

onalert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα