Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιδιωτική ασφάλιση παρουσιάζει ο νέος πτωχευτικός κώδικας!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, παρουσιάζει το σχέδιο νόμου με τίτλο...
«Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη-Παράβολα, Εθελοντική Αποκάλυψη Αδήλωτων Εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή στις 12 Δεκεμβρίου 2016 (δείτε εδώ).

Όπως επισημαίνει η ΕΑΕΕ, σε εγκύκλιο που απέστειλε προς τις ασφαλιστικές εταιρίες- μέλη
της, το άρθρο 100 παρ. 6 του νομοθετήματος ρυθμίζει, μετά από συστηματικές ενέργειες της Ένωσης, το ζήτημα της φορολογικής αποτίμησης των τεχνικών προβλέψεων, τις οποίες θα εκπίπτουν από τη χρήση 2016 και μετά οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις από τα ακαθάριστα εισοδήματά τους.

Η διάταξη που προκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών συνίσταται στη συνέχιση της χρήσης των διατάξεων του άρθρου 7 του ήδη καταργηθέντος ν.δ. 400/70 για το σκοπό της φορολόγησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η ανάγκη για εξεύρεση λύσης προέκυψε μετά το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της κατάργησης με το ν. 4364/2016 (Solvency II) του συνόλου των διατάξεων του ν.δ. 400/70, άρα και του άρθρου 7 πάνω στο οποίο βασιζόταν ο υπολογισμός των εκπιπτόμενων αποθεμάτων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Λοιπές, ενδιαφέρουσες για τον κλάδο, ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, γενικότερου περιεχομένου, αφορούν θέματα όπως της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, της καθιέρωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού της παραχώρησης χρήσης οχήματος (ως παροχής σε είδος).

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα