Η στροφή των Συριζαίων - Εγκαινιάζουν έκθεση για το Αγιο Ορος - Θα παραστεί κι ο Πούτιν;

του Γιώργου Θεοχάρη
Την «στροφή» προς τον εκκλησιασμό παίρνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εντυπωσιακή αναδίπλωση προς τον πολιτικοοικονομικό ρεαλισμό...

Όλοι θυμούνται άλλωστε πως κατά το παρελθόν οι δηλώσεις των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ήταν επιθετικές όχι μόνο ως προς την μνημονιακή πολιτική αλλά και προς τον την Εκκλησία, τους εκπροσώπους και την περιουσία της.

Από τότε βέβαια έχουν συμβεί πολλά με αποτέλεσμα ορισμένα στελέχη της Αριστερής κυβέρνησης
από το ένα χέρι να κρατάνε το μνημόνιο και από το άλλο το Ευαγγέλιο. Μένει να φανεί βέβαια αν το κάνουν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ή για την σωτηρία της… Αριστερής ψυχής. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εντάσσεται και η έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος» που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Ελλήνων με τον Πρόεδρό της Νίκο Βούτση να τελεί τα εγκαίνιά της την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαϊου στις 6 το απόγευμα. Η ημερομηνία ωστόσο που επελέγη μόνο τυχαία δεν θεωρείται καθώς συμπίπτει και με την επίσκεψη στην χώρα μας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για την ώρα πάντως το ελληνικό κοινοβούλιο δεν εντάσσεται στον προγραμματισμό του, θα δώσουν όμως το «παρών» αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι. Αλλωστε, η έκθεση διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016). Αμέσως πριν από τα εγκαίνια, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτής της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ποπόβ, ενώ ομιλία θα απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, ενώπιον εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκπροσώπων άλλων θρησκευτικών δογμάτων, καθώς και εκπροσώπων των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας.

Η έκθεση «Άθως. Το Άγιον Όρος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσική Κρατική Δούμα πριν από δύο μήνες, ενώ, μετά την παρουσίασή της στη Βουλή των Ελλήνων, θα ακολουθήσει μια μεγάλη διαδρομή, με επόμενους σταθμούς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μουσειακό χώρο του Βελιγραδίου και τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας. Η έκθεση περιλαμβάνει ιστορικό υλικό προερχόμενο από τις συλλογές της Αγιορειτικής Φωτοθήκης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, με σπανιότατες φωτογραφικές αποτυπώσεις προσώπων και ιστορικών γεγονότων σχετικών με το Άγιον Όρος, εικόνες από την καθημερινή βιωτή, φωτογραφίες Αγίων ασκητών, Πατριαρχών, ηγουμένων και υψηλών επισκεπτών, καθώς και μοναδικές χαρακτικές αποτυπώσεις του Αγίου Όρους.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα