Η πιο σίγουρη μέθοδος για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των θερμίδων που δαπανάμε καθημερινά καταλαμβάνεται από το μεταβολισμό. Εύκολα...
αντιλαμβάνεται κανείς πως η ενίσχυσή του μπορεί να προσφέρει πλεονέκτημα στην προσπάθεια απώλεια βάρους, διευκολύνοντας ουσιαστικά τη δημιουργία αρνητικού ισοζυγίου ενέργειας.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο παρέχει πρόσβαση σε πληθώρα άρθρων που αναφέρονται σε διάφορα τρόφιμα, ροφήματα και συστατικά, που μπορούν να αυξήσουν τις «καύσεις» του οργανισμού. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των εν λόγω
ισχυρισμών δεν υποστηρίζεται επιστημονικά ή μεγαλοποιεί αποτελέσματα μικρών και πειραματικών συνήθως μελετών, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν οδηγήσει σε σαφή συμπεράσματα.

Ακόμη όμως και για όσα υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, φαίνεται προς το παρόν πως η παρατηρούμενη αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού είναι μικρής έκτασης ώστε να μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως θα κάνει τη διαφορά.

Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η πλέον αποτελεσματική και αποδεδειγμένη μέθοδος για την αύξηση του μεταβολισμού είναι η συστηματική ενασχόληση με κάποια μορφή άσκησης. Ειδικότερα, η σωματική δραστηριότητα, όταν περιλαμβάνει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση των «καύσεων» του οργανισμού.

Συνεπώς, εάν επιθυμείτε να μειώσετε ή ακόμη και να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος, επιλέξτε ένα είδος άσκησης που σας ευχαριστεί και βάλτε το στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας, συνδυάζοντας σημαντικά οφέλη τόσο για τον έλεγχο βάρους όσο και για την υγεία και ευεξία σας.
Keywords
Τυχαία Θέματα