Η Λιβαδειά της αλληλεγγύης – Συγκροτήθηκε Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες

Κείμενο: Νάσος Μπράτσος
Συνεχής είναι η έκφραση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, όχι μόνο στις περιοχές που λόγω του ότι αποτελούν σημεία εισόδου ...
τους, αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας. Η αλληλεγγύη στην πράξη από άτομα και φορείς, πήρε σάρκα και οστά στη Λιβαδειά, όπου από τις αρχές Δεκεμβρίου 2015, στις 7/12 συστάθηκε και ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.

Συμμετέχουν φορείς
του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και με την οργανωτική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος Λεβαδέων και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες διοργάνωσαν συνάντηση εργασίας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο ισόγειο του πρώην Πανεπιστημίου στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη.

Όπως αναφέρουν οι συμμετέχοντες: «Στόχος του Δικτύου είναι η υλική και κάθε άλλη υποστήριξη στους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό ζήτημα, δράσεις συλλογής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κ.λ.π.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να συνδεθούν με το Δίκτυο και να δώσουν δύναμη στη φωνή και στις δράσεις του.

Τηλ. Επικοινωνίας : 22613 50812 και 6972666840».

Οι συναντήσεις του Δικτύου Αλληλεγγύης Λιβαδειάς γίνονται κάθε Τρίτη, ώρες 6 – 8 μ.μ. στο κτίριο του π. Πανεπιστημίου (πλατεία Λάμπρου Κατσώνη, στο Ζάππειο).

Στο Δίκτυο συμμετέχει και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λιβαδειάς, που στην ανακοίνωσή του αναφέρει:«Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους συμπολίτες μας να συνδεθούν με το Δίκτυο και να δώσουν δύναμη στη φωνή και στις δράσεις του». Επίσης ο σύλλογος τονίζει πως «Η Αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες δεν σταματά στις γιορτές»και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου συμμετέχει στη συγκέντρωση ειδών για στήριξη των προσφύγων.

Ήδη με το έμπα του 2016, την Κυριακή, 03 / 01 / 2016 στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (πλατεία Λάμπρου Κατσώνη – Ζάππειο) στη Λιβαδειά, πραγματοποιήθηκε παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Λιβαδειάς που είχε αφιερωθεί στους πρόσφυγες, όπως είχε προταθεί από την Ομάδα Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και το Δίκτυο Αλληλεγγύης (συμμετέχει η ΕΛΜΕ Βοιωτίας) και αντί του εισιτηρίου προσφέρθηκαν από τους θεατές, είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες από τη λίστα που έχει κυκλοφορήσει.

Για την ιστορία η θεατρική παράσταση ήταν: «Το σακάκι που βελάζει», του συγγραφέα Στανισλάβ Στρατίεβ (μετάφραση Β. Σκουβάκλης), σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αγραφιώτη.

Στους επόμενους στόχους του Δικτύου, είναι η διοργάνωση εκδήλωσης στην περιοχή.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα