Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής διοργανώνει βραδιά ποίησης με την διακεκριμένη Βρετανίδα ποιήτρια Ruth Padel

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής διοργανώνει βραδιά ποίησης με την διακεκριμένη Βρετανίδα ποιήτρια...
Ruth Padel. Η Ruth θα διαβάσει τα ποιήματά της στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και θα μιλήσει για το θέμα της μετανάστευσης την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στις 20.30, στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ξενία». Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της Ελένης (Νέλας) Γιαννακοδήμου.

H Ruth Padel είναι Καθηγήτρια Ποίησης στο Kings
College London και εταίρος της Βασιλικής Ακαδημίας Λογοτεχνίας. Γεννήθηκε και ζη στο Λονδίνο, αλλά έχει ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Κρήτη. Επισκέφθηκε την Κρήτη για πρώτη φορά το 1970 ως υποψήφια διδάκτωρ και συνεργάστηκε στις ανασκαφές της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Κνωσό. Σπούδασε και δίδαξε κλασικές σπουδές στην Οξφόρδη, στο Καίμπριτζ και στο Λονδίνο.

Την κέρδισε όμως η δημιουργική γραφή. Έχει δημοσιεύσει 10 ποιητικές συλλογές. Αναφέρουμε ενδεικτικά την διεθνώς αναγνωρισμένη ποιητική βιογραφία του μακρινού προγόνου της Δαρβίνου (Darwin: A Life in Poems, Knopf 2009, βραχεία λίστα για τα βραβεία Costa), τη συλλογή The Mara Crossing (On Migration), Counterpoint Press USA 2013 για τις μεταναστεύσεις ζώων και ανθρώπων (Ted Hughes Prize, βραχεία λίστα) και τη συλλογή Learning to Make an Oud in Nazareth, ποιήματα για τη Μέση Ανατολή (T. S. Eliot Prize, βραχεία λίστα). Περισσότερες πληροφορίες για το δημοσιευμένο έργο της βρίσκονται στην ιστοσελίδα της: www.ruthpadel.com.
Keywords
Τυχαία Θέματα