Η απάντηση στην ομοφοβική επίθεση στο Παγκράτι στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας...

Άγρια επίθεση από φασιστοειδή δέχτηκε ομοφυλόφιλο ζευγάρι το πρωί...
του Σαββάτου, 23/8, περίπου στη 1πμ, στο Παγκράτι. Οι δύο φίλοι κάθονταν σε παγκάκι επί της πλατείας Βαρνάβα όταν αναίτια δέχτηκαν ένα κουβά με νερό που περιείχε απορρυπαντικό πλυσίματος από ένα διερχόμενο μηχανάκι με δύο επιβαίνοντες.

Αμέσως μετά, περίπου 10 με 15 άτομα, με μαύρα μπλουζάκια και ξυρισμένα κεφάλια, κινήθηκαν προς το μέρος τους και αφού «φόρεσαν» κουβά στο κεφάλι του Κ. άρχισαν να τον χτυπούν με μανία τραυματίζοντας τον σοβαρά καθώς έσπασε τον αστράγαλο του σε τρία σημεία και νοσηλεύεται
στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και θα χειρουργηθεί τις επόμενες μέρες. Ο Ζ. ο οποίος είναι πρόσφυγας τραυματίστηκε ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.

Οι ρατσιστικές και οι ομοφοβικές επιθέσεις δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές στις γειτονιές μας. Στο Παγκράτι, η αντιφασιστική δράση έχει απομονώσει τους νεοναζί, στερώντας τους την δυνατότητα να στήσουν τάγματα εφόδου. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Φιλολάου έχουν πάψει να λειτουργούν ήδη πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέρυσι το Σεπτέμβρη. Δεν θα αφήσουμε χώρο στους νεοναζί να σκορπάνε το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να οργανώνουν τις φασιστικές τους επιθέσεις στη γειτονιά.

Η πρώτη απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν μέσα στον Αύγουστο ενάντια στον Σαφράζ Αχμέντ στα Πατήσια και τον Ασκάν Ναζάφι στους Αμπελόκηπους θα είναι την Παρασκευή 29/8, στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στο Γκάζι για να μπλοκάρουμε την ορκωμοσία των νεοναζί του Κασιδιάρη. Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Φύσσα από νεοναζί της ΧΑ και γι ‘αυτό οργανώνουμε Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη με δράσεις και εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές με αποκορύφωμα το διήμερο 18/9 και 19/9 όπου θα οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι την πρώτη μέρα και την επομένη συναυλία στο κέντρο της Αθήνας από την κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.

πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα