Η Αμεση Δημοκρατία ως… θεματικός τουρισμός

Αναρωτιέμαι πως θα ήταν αν υπηρχε ένας ελληνικός Δήμος που εφαρμόζει την Άμεση Αθηναϊκή Δημοκρατία -στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης...
και με όση πιστότητα ως προς το πρωτότυπο είναι αυτό δυνατόν να συμβεί.

Με εκκλησία του Δήμου, αιρετούς άρχοντες με ετησία θητεία υπεύθυνους για κάποιο τομέα, με λογοδοσία, με παρατάξεις, συνέλευση των πολιτών, με χορηγίες, συκοφάντες, ρήτορες, πολιτικούς, θέατρο, γιορτές και δικαστήρια άλλα και ψηφιακές καταστάσεις με διαδίκτυο και άλλα μέσα όπου αυτά χρειάζονται.

Και δεν
το λέω αυτό μόνο ως πρόταση διοίκησης αλλά ως σχέδιο για θεματικό τουρισμό.

Εκτιμάται πως μέσα από τα δίκτυα ενημέρωσης, ο Δήμος αυτός θα προκαλούσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και πολύς κόσμος θα ήθελε να τον επισκεφτεί για να ζήσει σε μια άλλη εποχη.

Αυτό θα δημιουργούσε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος για το δήμο και τους πολίτες που λειτουργούσε ως κίνητρο συμμέτοχης, ενώ σύντομα έβρισκε μιμητές. Την δια στιγμη θα εκπαίδευε ενεργούς πολίτες από όλο τον κόσμο κάνοντας εξαγωγή Δημοκρατίας.

Το εγχείρημα είναι δύσκολο και θα κινδυνεύει να γίνει γραφικότητα.

Όμως και τα κίνητρα είναι πολλά ενώ ως “προϊόν” ήδη διαφημίζεται σε όλα τα σχολεία του κόσμου. Αν το δούμε αυστηρό επιχειρηματικά το project είναι περιβαλλοντολογικά φιλικό, είναι μονοπώλιο, δεν χρειάζεται γραφειοκρατικές διατυπώσεις, καταπατήσεις αιγιαλού, διεφθαρμένους υπάλληλους στην πολεοδομία, μέσον στον ιδιαίτερο του υπουργού και άλλα παρόμοια.

Σαν τοπικό project θα παράξει χιλιάδες θέσεις εργασίας διάφορων ειδικοτήτων ρίχνοντας τοπικά την ανεργία. Είναι τέλος κάτι το οποίο εμείς οι Έλληνες έχουμε παγκόσμια αποκλειστικότητα και πατέντα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας αυτοδιοικτικός συνδυασμός που θα κερδίσει τις εκλογές στο δήμο του και θα το εφαρμόσει.
http://papaioannou-giannis.net/
Keywords
Τυχαία Θέματα