Η ... πολιτικοποίηση κέρδισε τη Γιουροβίζιον

Θριαμβευτής της Γιουροβίζιον ο Σουηδός Μανς Ζελμερλόου στη φετινή διοργάνωση. Τίτλος του τραγουδιού: «Heroes» του. Ένα τραγούδι που...
μιλούσε για το πιο επίκαιρο θέμα της εποχής, το μπούλινγκ.

Ηταν χαρακτηριστικό ότι από πλευράς θεματολογίας, ο διαγωνισμός ήταν ο πιο πολιτικοποιημένος όλων των εποχών, επηρεασμένος από την κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα, έστω και κατ' επίφαση, προκειμένου να αγγίξει τη νεολαία.
Έτσι ο 61ος διαγωνισμός της διοργάνωσης θα μεταφερθεί στη Σουηδία.

Το τραγούδι της Σουηδίας συγκέντρωσε 365 βαθμούς έναντι 303 βαθμών που συγκέντρωσε
το τραγούδι της Ρωσίας A Million Voices, με ερμηνεύτρια την Πωλίνα Γκαγκάριν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με τους Il Volo που ερμήνευσαν το τραγούδι «Grande Amore».

Η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το One Last Breath κατέλαβε την 19η θέση με 23 βαθμούς. Στην Ελλάδα έδωσαν 10 βαθμούς η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 βαθμούς η Κύπρος. Η Κύπρος με το One Thing I Should Have Done και ερμηνευτή τον Γιάννη Καραγιάννη κατατάχθηκε 22η, με 11 βαθμούς.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον «ύμνο» της Γιουροβίζιον και συνέχισε με το τραγούδι Building Bridges, (χτίζοντας γέφυρες) που είναι και το μήνυμα του φετινού 60ου διαγωνισμού τραγουδιού, που έγινε στη Βιέννη.

Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα