Γιώργος Καρασμάνης: «Υποθηκεύετε τον εθνικό πλούτο και τη δημόσια περιουσία, δημεύετε το αγροτικό εισόδημα τινάζετε στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε μεταξύ άλλων ότι υποθηκεύει τον εθνικό πλούτο και την δημόσια περιουσία...
για τα επόμενα 99 χρόνια στους δανειστές, άσκησε ο Γιώργος Καρασμάνης μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής πριν από την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα νέα επώδυνα μέτρα.
Ο πρώην Υπουργός, αναφερόμενος κατ’ αρχήν στο κυβερνητικό ψευδοεπιχείρημα ότι και η Νέα Δημοκρατία
ψήφισε την συμφωνία το περασμένο καλοκαίρι, έδωσε αποστομωτική απάντηση: Ψηφίσαμε, είπε, το πλαίσιο για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και όχι την πολιτική των μέτρων που εφαρμόζει σήμερα η Κυβέρνηση. Εμείς ψηφίσαμε, συνέχισε, το πλαίσιο, το οποίο ορίζει το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι δείκτες και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας. Σε καμιά περίπτωση όμως, δεν είναι ο εξειδικευμένος οδικός άξονας, για το πώς οι επιδιωκόμενοι στόχοι μπορεί να επιτευχθούν. Παρέχει τις δυνατότητες και την ευελιξία, δίνοντάς μας την ευκαιρία πολλαπλών επιλογών. Εμείς δεν ψηφίσαμε τα μέτρα, δεν συμφωνήσαμε στο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν, κάτω από ποιες συνθήκες, κάτω από ποιες προοπτικές, δώσαμε την ψήφο μας αλλά, δυστυχώς, άλλα περιμέναμε και άλλα μας βρήκαν.

Ο βουλευτής, κατήγγειλε τις ¨άφρονες¨ όπως τις χαρακτήρισε πολιτικές που επιδείνωσαν την κρίση, με τις κλειστές Τράπεζες, τα κάπιταλ κοντρόλ, τον διωγμό της επιχειρηματικότητας και του κέρδους, την υπερφορολόγηση, την ανασφάλεια στην αγορά – ένα μείγμα που αποτρέπει κάθε υποψήφιο επενδυτή και χωρίς επενδύσεις, τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη και ανάπτυξη… Όταν την ίδια ώρα, η αφαίμαξη των εισοδημάτων και η αύξηση του ΦΠΑ τινάζουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και το καλάθι της νοικοκυράς.
Ειδικότερα για τον αγροτικό τομέα, ο Γιώργος Καρασμάνης κατήγγειλε την επιβολή τριπλάσιων εισφορών στον ΟΓΑ, την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο (και αντί επιστροφής, την αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης), την αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και οικόπεδα και την φορολόγηση των επιδοτήσεων – όταν η ίδια η ΚΑΠ ορίζει ότι αυτές δεν αποτελούν φορολογητέο εισόδημα. Προειδοποίησε δε ότι ουσιαστικά δημεύεται το αγροτικό εισόδημα και οδηγείται σε διάλυση ο πρωτογενής τομέας που μπορούσε να αποτελέσει πυλώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης,και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε παραπέρα μείωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων και στην επιδείνωση του ήδη επιβαρημένου εμπορικού ισοζυγίου. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως ¨εξοργιστική και ανήκουστη¨ την απώλεια 900 εκατομμυρίων από το προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ποσό που μαζί με τα άλλα 6 δις τα οποία παράδωσε η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και τα οποία έχουν αφεθεί αναξιοποίητα στα κοινοτικά ταμεία, θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και την επιβολή νέων φόρων.
Όσο για το ¨υπερταμείο¨ των αποκρατικοποιήσεων, ο βουλευτής τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία λέει ¨ναι¨ στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά με διαφανείς διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας, ώστε να υπάρξουν έσοδα, μείωση του δημόσιου χρέους, αύξηση επενδύσεων… και όχι στα χέρια των δανειστών χωρίς εθνικό έλεγχο, δηλαδή μετατροπή της χώρας μας σε ένα προτεκτοράτο – παρία
Keywords
Τυχαία Θέματα