Γιατί οι άντρες με μούσια αρέσουν τόσο στις γυναίκες;

Στα παλιά τα χρόνια το ξύρισμα κόντρα ήταν σύμβολο αρρενωπότητας και prestige. Μακριά μούσια είχαν μόνο οι παπάδες και οι ναυαγοί. Σιγά σιγά όλο αυτό άλλαξε, με το κίνημα των χίπστερ να συμβάλλει τα δέοντα ώστε οι γενειοφόροι να περνιούνται πλέον για sex symbols...
.Κάποτε θέλαμε τον Brad Pitt "γυαλί". Σήμερα τον προτιμάμε τρχωτό από το λαιμό και πάνω. Σε εμάς τις γυναίκες αρέσουν οι μουσάτοι άντρες, είναι επίσημο, αλλά όχι ανεξήγητο.
Το πανεπιστήμιο St
Andrews της Σκωτίας αποφάσισε να ψάξει το θέμα λίγο παραπάνω πραγματοποιώντας σχετική έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Evolution and Human Behavior. Το συμπέρασμα που βγήκε επιβεβαιώνει πως δεν είναι "μούσια": η γενειάδα προσδίδει επιπλέον γοητεία στο αντρικό πρόσωπο.

Συνολικά 700 άντρες και γυναίκες κλήθηκαν να παρατηρήσουν τα πορτρέτα 37 αρσενικών με διάφορα είδη τριχοφυΐας- από ξύρισμα κόντρα, μέχρι την απόλυτη αξυρισιά- και κατόπιν να αποφανθούν για το πόσο sexy έβρισκαν το εκάστοτε θέαμα. Όπως έχεις ήδη καταλάβει, οι γενειάδες νίκησαν κατά κράτος τα καλογυαλισμένα αντρικά πρόσωπα.

"Το πυκνό και κατά προτίμηση σκούρο μούσι προσθέτει πόντους αρρενωπότητας και τεστοστερόνης. Οι γυναίκες το αποκωδικοποιούν ως "πολλή τεστοστερόνη από την εφηβεία". Τα γένια προσθέτουν όγκο και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το αντρικό πρόσωπο διαθέτει γωνίες και θεληματικό πηγούνι" αναφέρουν οι επικεφαλής της έρευνας, διευκρινίζοντας όμως πως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε τα μούσια να θεωρηθούν στολίδι είναι ένα πρόσωπο που δεν είναι παχύ με έντονα μάγουλα, γιατί σ' αυτή τη περίπτωση, όλα δείχνουν πιο φουσκωμένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα