Γερμανικοί «ύμνοι» για τον Π.Κουρουμπλή

Άρθρο για την επιστολή του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στους Γερμανούς βουλευτές δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα «Neues Deutschland».
Ο Έλληνας πολιτικός στο άρθρο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αναφέρεται στις ελληνο-γερμανικές σχέσεις και τη συνεκτική και ισόρροπη ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Με ψυχραιμία και χωρίς θυμό ο κ. Κουρουμπλής ζητεί τη στήριξη του
γερμανικού κοινοβουλίου στην προσπάθεια της Ελλάδας στην προσπάθεια να εξέλθει της κρίσης, σημειώνει η αρθρογράφος, προσθέτοντας, πως τουλάχιστον κερδίζει τη στήριξη της γερμανικής Αριστεράς

Διαβάστε το δημοσίευμα:

Εφημερίδα Neues Deutschland, 6/6/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί Γερμανούς κοινοβουλευτικούς να μην εγκαταλείψουν το ευρωπαϊκό όραμα της Κ. Χέρτσμπεργκ,

Χωρίς θυμό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής με επιστολή του από την Αθήνα προτρέπει τα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου να στηρίξουν την Ελλάδα και το όραμα μιας Ευρώπης των λαών.

Ενώ στη Γερμανία υποδαυλίζεται το κλίμα για εκπαραθύρωση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -την Τρίτη δημοσίευσε το «Stern» μια νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 49 τοις εκατό είναι υπέρ της εξόδου της χώρας απ’ το κοινό νόμισμα-, ένας Έλληνας κοινοβουλευτικός με επτασέλιδη επιστολή ζητά υποστήριξη απ’ τους Γερμανούς συναδέλφους του. Ως «Έλληνας και ευρωπαίος πολίτης» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από τον αριστερό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε στις 3 Ιουνίου έκκληση να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία και τους κάλεσε να εργασθούν «για μια Ευρώπη των λαών και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Μπούντεσταγκ και ιδιαιτέρως στους γερμανούς Ευρωβουλευτές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θυμίζει με μια πολύ προσωπική εξιστόρηση το ελληνο-γερμανικό παρελθόν.

Ο εξηντάχρονος περιγράφει πώς στα δέκα του χρόνια έχασε το φως του από έκρηξη μιας γερμανικής χειροβομβίδας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. «Έχω οδυνηρή προσωπική εμπειρία για το πού οδηγεί το μίσος και ο πόλεμος μεταξύ των λαών της Ευρώπης», γράφει ο Κουρουμπλής. Ωστόσο, γι αυτά δεν τρέφει αρνητικά αισθήματα απέναντι στον «γερμανικό λαό», η διαγραφή όμως του χρέους της Γερμανίας με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1953 εξασθένησε την Ελλάδα. Ο Έλληνας πολιτικός είναι βέβαιος, ότι η χώρα του δεν θα βρισκόταν σήμερα σ’ αυτή τη «φοβερή κρίση», αν η Γερμανία είχε εκπληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Ούτε έφτασε η Ελλάδα τυχαία σ’ αυτή την κρίση. Είναι που λείπουν οι γερμανικές επενδύσεις, ενώ η γεωργική πολιτική της ΕΕ οδήγησε του Έλληνες παραγωγούς στην καταστροφή. Απ’ την άλλη η αναγκαστική αγορά οπλικών συστημάτων και οι συνέπειες της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, η οποία αφήνει την Ελλάδα μόνη στο θέμα των φυγάδων που ζητούν πολιτικό άσυλο. Όλα αυτά έχουν εξασθενήσει τη χώρα.

Ο Κουρουμπλής εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει το μόνο θύμα αυτής της πολιτικής της ΕΕ. «Οι σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες απ
Keywords
Τυχαία Θέματα