Γερμανία: Συγκέντρωση ακροδεξιών με επεισόδια

Η αστυνομία της Κολωνίας, στη δυτική Γερμανία, έκανε...
χρήση εκτοξευτήρων νερού εναντίον αριστερών διαδηλωτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για μια συγκέντρωση που πραγματοποιούσαν περίπου 600 υποστηρικτές της ξενοφοβικής οργάνωσης «Χούλιγκανς εναντίον Σαλαφιστών» (HOGESA).

Οι περίπου 10.000 αντιδιαδηλωτές υπερτερούσαν συντριπτικά αριθμητικά των διαδηλωτών της συγκέντρωσης της
HOGESA, κατά την οποία οι ομιλητές ζήτησαν να κλείσουν τα σύνορα της Γερμανίας και να απαγορευθεί η ανέγερση τζαμιών.

Η Γερμανία προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην άφιξη φέτος 800.000 έως ενός εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών, πολλών από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή, και πολιτικοί έχουν εκφράσει ανησυχία για ενδεχόμενη άνοδο του δεξιού ριζοσπαστισμού.

Στην Κολωνία, συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομια και αριστερούς πριν τεθούν σε λειτουργία οι εκτοξευτήρες νερού για να διαχωρίσουν τις δύο πλευρές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έπειτα από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί σε μια παρόμοια συγκέντρωση πέρυσι και είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων, η αστυνομία φρόντισε φέτος να αυξήσει την παρουσία της και έστειλε στην Κολωνία περίπου 3.500 αστυνομικούς.

Η HOGESA είναι μια οργάνωση χούλιγκαν του ποδοσφαίρου και περιλαμβάνει δεξιούς ακτιβιστές και νεοναζί.

Η αστυνομία έχει προειδοποιήσει εξάλλου για αυξημένο κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον πολιτικών οι οποίοι βοηθούν πρόσφυγες και ανακοίνωσε πως 285 αδικήματα εναντίον καταφυγίων για πρόσφυγες που ζητουν άσυλο έχουν αναφερθεί μόνο κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο, σε σύγκριση με 198 σε όλη τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς.
Πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα