Γ. Μανιάτης: «Να η ευκαιρία για το κολυμβητήριο Ναυπλίου»

Την ευκαιρία για τη συστράτευση όλων των δυνάμεων της Αργολίδας για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, της χρηματοδότησης δηλαδή της...
ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ναυπλίου για την εύρυθμη λειτουργία του και τη φιλοξενία του μαθήματος της κολύμβησης για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Αργολίδας, βάσει της πρόσφατης σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και όλων των αθλητικών φορέων της Αργολίδας, θέτει με ερώτησή του στη Βουλή
ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, προς τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Π. Σκουρλέτη, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Φίλη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Α. Μπαλτά, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλή.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης του Γ. Μανιάτη προς τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Κύριοι Υπουργοί,

με αφορμή την επισυναπτόμενη εγκύκλιο, 131179/Δ5/08-08-2016 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στην Γ τάξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ειδικές περιπτώσεις στη Δ τάξη για το τρέχον σχολικό έτος 2016-17 στις σχολικές μονάδες που βρίσκονται μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια, οφείλω να ξαναθέσω το τόσο επίκαιρο θέμα της χρηματοδότησης της Ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ναυπλίου.

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου, βάσει και των διατάξεων της ανωτέρω εγκυκλίου, αποτελεί το εν δυνάμει κολυμβητήριο, μοναδικό στο νομό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των σχολικών μονάδων των Δήμων Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών και μέρος του Δήμου Επιδαύρου και τα παιδιά των τάξεων του δημοτικού να γνωρίσουν το άθλημα της κολύμβησης σε ένα χώρο πλήρως εξοπλισμένο για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αθλήματος.

Η πρόταση του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου για τη χρηματοδότηση της πράξης «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ΑΠΕ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ναυπλίου» στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΟΧ Πρόγραμμα εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε ειδικές εγκαταστάσεις έχει εγκριθεί με σειρά 10. Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την απάντηση του στην αριθμ. Πρωτ. 6568/28-06-2016 με διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και των δέκα έργων που έχουν αξιολογηθεί θετικά.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του μοναδικού κολυμβητηρίου στην Αργολίδα, που πληροί τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών των σχολικών μονάδων των 3 Δήμων της Αργολίδας, θα συμβάλλει καταλυτικά στην εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων και θα εξυπηρετήσει ολόκληρο το χρόνο το σύνολο των σχολείων της περιοχής, αλλά και τους πολίτες και αθλητικούς φορείς όλης της Αργολίδας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:

Σε ποιες κοινές ενέργειες θα προβείτε, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το έργο το οποίο έχει ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στα παιδιά του τόπου μας;»
Keywords
Τυχαία Θέματα