Φόβοι για καταναλωτικό κραχ από τον Σεπτέμβριο

Καταναλωτικό κραχ φοβάται η κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες θα βρεθούν από Σεπτέμβριο αντιμέτωποι με νέο γύρο δυσβάστακτων φορολογικών υποχρεώσεων, τη στιγμή που η μείωση των τιμών έχει μεν ξεκινήσει, αλλά δεν...
προχωρά με τους επιθυμητούς ρυθμούς.

Ο φόβος καταναλωτικής 'παύσης" στην αγορά οδηγεί την κυβέρνηση στο να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέτρο για να ξεμπλοκάρει κλάδους εξόχως προβληματικούς εδώ και χρόνια και να δώσει έμφαση στους ελέγχους μέσω αναβαθμισμένου ειδικού σώματος ελεγκτών οι οποίοι πλέον
θα λειτουργούν αυτόνομα και με μεγαλύτερη ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό ενισχύονται οι υπηρεσίες που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης και έχουν στην αρμοδιότητά τους ελέγχους στην αγορά, υποθέσεις ανταγωνισμού, αγορανομικές υποθέσεις κ.λπ.

Επίσης, για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις που προκαλεί η διαρκής παραπομπή των φακέλων στο ΣΔΟΕ, εξετάζονται μέτρα για να γίνονται οι έλεγχοι του ΥΠΑΝ ανεξάρτητα και κατά προτεραιότητα.

Στόχος είναι να υλοποιείται ταχύτερα η κατόπτευση της αγοράς και να ασκούνται πιέσεις για χαμήλωμα τιμών ή πάταξη των στρεβλών πρακτικών που επιβαρύνουν τις τσέπες των καταναλωτών.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές του newmoney.gr, βρίσκονται και παρεμβάσεις στην αγορά καυσίμων και πιο συγκεκριμένα στο σκέλος της αποθήκευσης και μεταφοράς αυτών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σε συντονισμό με αυτό του Οικονομικών μελετά τη δημιουργία φορέα που θα ασχολείται με τα αποθέματα καυσίμων επιχειρώντας έτσι να μειώσει τις συνέπειες στους καταναλωτές από τη διαρκή άνοδο των διεθνών τιμών αλλά και να εξασφαλίσει αποθέματα για το Κράτος.

Για το θέμα φέρεται να είναι ενήμερη και η Ε.Ε. αν και οι εξελίξεις προς το παρόν θεωρούνται παγωμένες.

defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα